לילה ראשון בלי. שעות ספורות בלבד הפרידו מהרגע בו שמעו שחקני ניו יורק על העובדה כי מייק ד'אנטוני החליט לעזוב, לרגע בו עלו למגרש מול פורטלנד טריילבלייזרס. איך שכמה שעות עושות הבדל ענק.
הניקס הציגו את אחד ממשחקי ההגנה הטובים ביותר השנה, והביסו את הקבוצה של נייט מקמילן ב-42 הפרש, 79:121. "נוכח הנסיבות, הצלחנו לשים הכל בצד וליהנות מערב מהנה של כדורסל", אמר כרמלו אנתוני, שייתכן והיה אחד האחראים לעזיבתו של מאמנו לשעבר. "לא היה לנו כיף כזה כבר המון זמן".
המאמן הזמני המחליף, מייק וודסון, אמר בסיום: "כשאתה מסתכל בעיני השחקנים אחרי דבר שכזה, אתה תוהה כמאמן האם הם נמצאים במקום הנכון מבחינה מנטלית. רק אמרתי להם לקחת נשימה עמוקה, להירגע וליהנות מכדורסל. אני חושב שהם הגיבו בצורה הנכונה".
אבל הסיפור הגדול של הלילה היה הניצחון של שיקגו 102:106 על מיאמי, ללא דריק רוז הפצוע. "אנחנו כמו חבורה מאוחדת", אמר ג'ון לוקאס השלישי, שהצטיין עם 24 נק' מהספסל, "כשאח אחד פצוע, אנחנו כאן מאחוריו מחפים עליו".
בינתיים מתחזקות השמועות על טרייד אפשרי שישלח את פאו גאסול למינסוטה ואת מייקל ביזלי ללוס אנג'לס לייקרס, במהלך סבב על עסקה בת שלוש קבוצות כשגם פורטלנד בלייזרס וג'מאל קרופורד בקלחת. עד שלוש בצהריים שעון ארה"ב, אפשר עדיין לבצע טריידים. השעון מתקתק.