היינו שם: משאירים חותם באתרי תיירות

במקום ללכלך את הקירות: אפקליקציה חדשה מעבירה את סימון הטריטוריה בטיולים לעולם הוירטואלי. בקרוב על הקיר של הכותל?

אביב מזרחי פורסם: 20.03.12, 08:57

לא לכולנו, אבל בהחלט לחלק מאיתנו, יש צורך להשאיר חותם פיזי במקומות מפורסמים שהיינו בהם. הצורך הזה לא תורם שום דבר מיוחד לאדם או לחברה, הרי עם על הכבוד למשה או בני - לאף מטייל בנחל זוויתן לא באמת אכפת שאחד מהם ''היה כאן". ובכל זאת, מטיילים רבים אוהבים לסמן טרטוריה שכבשו בכפות רגליהם, ויש כאלו שאף עשו מזה קריירה שהונצחה גם בשיר.  

 

עוד אפליקציות ב-ynet מחשבים:

 

אך בזמן שחלכם היה עסוק בחיפוש אחר טוש או לורד כחול, יש מי שפיתח פתרון טכנולוגי כדי להכריז "היינו כאן!" מבלי ללכלך את הסביבה. מדובר באפליקציה חדשה בשם Wallit (להורדה כאן אנשי האייפון, בקרוב גם אצל האויבים עם האנדרואיד). האפליקציה משלבת אוגמנטד ריאליטי עם חוויה חברתית של מטיילים באתרים מפורסמים. ''חשבו על קיר וירטואלי בגשר שער הזהב. לכל אורכו אנשים יכולים להשאיר הערות, תמונות, סרטונים וקבצי אודיו שנשארים במקום - אפילו שהאנשים במקום כל הזמן מתחלפים'', מתאר וויסל ברק מייסד החברה לרויטרס.

 

אני בת"א והקיר באנקרה

 

כדי לשמור על איכות התוכן באפליקציה, משתמשים לא יכולים ליצור קירות משל עצמם. מה שמבטיח שיהיה רק קיר אחד לכל אתר חשוב, וכך הניסיון יישאר שיתופי (לא תצטרכו לבחור בין ''הכותל האמיתי'' ל''כותל המקורי'') עוד דבר הוא שהתוכן חייב להכתב במרחק סביר מהמקום (כ-150 מטר) כלומר, אין אפשרות להצטלם ליד אייפל ולהעלות את התמונה אחר כך בשער הזהב. צוות האתר גם מוודא שהתוכן "'ראוי לשידור'', כמו שאומרים.

 

'גם לך נגמרה הסוללה? אולי נעדכן ל-5.1 ואז המכשיר ייגמר עוד לפני שהדלקנו אותו''

 

ומה עם ישראל?

הכל טוב ויפה אבל בטח שאלתם את עצמכם את השאלה החשובה מכולן: איפה הכסף? כלומר, מהו מודל הרווח של החברה? התשובה היא כמובן באמצעות פרסום. בעתיד החברה מתכננת להוסיף פרסומות על הקירות הוירטואלים. היא גם מעודדת חברות כמו סטארבאקס (שהקיר שלה כבר נמצא במערכת) לעשות מנוי לשירות, ולעצב את הקירות שלהן עם הלוגו, הצבעים והמאפיינים האחרים של הרשת.

 

למרבה הצער, אתרים בישראל עוד לא נמצאים במערכת, אבל אפשר לבקש אותם דרך האפליקציה. אם אתם כבר עושים את זה אז תגלו גם לנו: איזה אתרים הייתם רוצים שיהיו שם ומה הייתם כותבים? טקבקו