ביטלתם ניתוח פלסטי? אולי כדאי שתחשבו על זה שוב: אישה שחתמה על חוזה לביצוע ניתוח להרמת חזה ברשת פרופורציה, שילמה בגינו 9,500 שקל, ונקבע כי תבצע את הניתוח ארבעה ימים לאחר החתימה. ואולם, לטענתה היא הודיעה בשעות אחר הצהריים של היום למחרת מעמד החתימה כי החליטה שלא לעבור את הניתוח - וביקשה לקבל את הכסף בחזרה. הרשת מצדה סירבה להחזירו.
תביעות קטנות נוספות:
בעקבות זאת החליטה הלקוחה להגיש נגד הרשת תביעה בסך 12,500 שקל להשבת הכספים ששילמה ולפיצוי בגין עוגמת הנפש שנגרמה לה. התובעת טענה כי הודיעה על ביטול הניתוח תוך פחות מ-24 שעות לאחר שחתמה על ההסכם, וכי לא נגרם בגין כך כל נזק לרשת.
רשת פרופורציה ביקשה לדחות את התביעה על הסף ולחייב את התובעת בהוצאות, משום שלטענתה התובעת ידעה היטב כי תחויב בדמי ביטול אם תבטל את הניתוח - שכן הדברים כתובים במפורש בהסכם עליו חתמה. לטענת הרשת, מאחר שהודעת הביטול ניתנה שלושה ימים לפני הניתוח, ללא כל סיבה, ובשלב בו כבר שילמה הן לרופאים ולצוות הליווי והן על הזמנת חדר ניתוח, התובעת אינה זכאית להחזר.
עוד נפסק כי אמנם יש רציונל בגביית דמי ביטול, שכן לעתים הדבר עלול להיות כרוך בהוצאות, אולם במקרה זה לא הוכיחה הנתבעת כי נגרם לה הפסד כלשהו, ולא הציגה כל חשבונית או אסמכתא התומכת בטענתה כי נשאה באי אילו עלויות בגין הזמנת הניתוח, מה גם שגביית דמי ביטול בשיעור מלוא עלות הניתוח אינה סבירה.
"בחינה מדוקדקת של ההסכם מעלה כי מדובר בחוזה אחיד, המנצל את חוזקה של הנתבעת מול חולשת התובעת. בהסכם יש תנאים בלתי סבירים הקובעים את זכות הנתבעת לגבות דמי ביטול בשיעורים של 25%, 60% ו-80% בהתאם למועד ביטול העיסקה על ידי המזמין, ואין בנמצא זכות דומה לתובעת", כתבה השופטת. בנוסף, היא הורתה לבטל את הסעיף וחייבה את פרופורציה לשלם לתובעת 9,500 שקל ו-300 נוספים בגין אגרה והוצאות משפט.
לקריאת פסק הדין
לאתר המשפט הישראלי "פסק דין"