לא צריך לטוס לקליפורניה, לבורדו או לטוסקנה, גם בארץ אפשר לארוז תיק ולצאת לחופשת יין משכרת. הנה כמה יקבים קטנים, ואחד גדול, שבסמוך להם תמצאו צימרים שנעים להתארח בהם.
עוד כתבות בערוץ התיירות:
המסע המבושם שלנו אל ארץ היין המתעוררת, מתחיל בפסגות ההרים בצפון ומסתיים במרחבי הנגב הצחיחים בדרום. לבילוי החגיגי הזה אין צורך בנהג תורן, את הדרך מהיקב אל המיטה והמנוחה, כשהראש סחרחר והחיים נראים יפים מתמיד, תוכלו לעשות ברגל.
כרם בן זמרה כבר הפך לשם נרדף ליין בעולם היין המקומי. כל יקב שני כותב משהו על ענבים מכרם בן זמרה, על הבקבוקים שלו ולפעמים נדמה לנו שהמושב הזה מתחיל בטבריה ונגמר בחיפה. היקב של אייל מילס שוכן בתחומי המושב וכך גם הכרמים שלו. אחוזת שרה, מתחם האירוח של משפחת מילס, נמצא בסמוך ליקב ובו חמישה צימרים יפים ובריכת שחייה. הנוף הירוק להר מירון כלול במחיר.

חמישה צימרים יפים ובריכת שחייה. אחוזת שרה (צילום: אמנון אוזן)
יקב דלתון הוא הגדול והמסחרי שבין היקבים שאנחנו מציעים לכם הפעם ולטעמנו גם הטוב שבהם. היינות של נעמה סורקין הם פאר היצירה של הייננות הגלילית. שלל זנים, צבעים ורמות מתיקות, כיאה ליקב המייצר כבר מיליון בקבוקים בשנה ועדיין מצליח לשמור על חזות לא תעשייתית מדי.
ג'קוזי יש? כל מה שצריך לדעת לפני חופשה בצימר
בשביל הסיאסטה שאחרי, נמליץ על קימונו, צימרים בדלתון בעלי זיקה לעיצוב יפני. אנחנו חוגגים באביב את פסח, ביפן את פריחת הדובדבן. סיבות מספיק טובות בשביל לפתוח בקבוק יין ולצלול בג'קוזי.

בשביל הסיאסטה שאחרי. צימרים קימונו (צילום: סשה אלכוב)
יקב הר אודם הפך כבר מזמן לשם דבר בקרב מביני היין. אבל לא חייבים להיות פלצני קברנה בשביל ליהנות מהיין המצוין של משפחת אלפסי. במרכז המבקרים של היקב אפשר לקבל הסברים על תהליך עשיית היין, על טכנולוגיית הייצור ועל מקור הענבים וייחודם.
במרחק עשרה צעדים מתנדנדים נחנך לא מזמן חאן אודם. האירוח בחאן בסיסי ומתאים לקבוצות ומשפחות מרובות משתתפים. בין פינוקי החאן אפשר למצוא פינת טלוויזיה ואינטרנט אלחוטי בחינם.

שם דבר בקרב מביני היין. יקב הר אודם (צילום: אייל טואג)
רמי נעמן נותן שמות מוזרים של להקות רוק ליינות שלו. למזלו, זה לא רק מצחיק אלא גם טעים. ברמות נפתלי יש שפע אפשרויות לינה כשבין הקרובים ביותר ליקב נמצא אלומה בכפר, מתחם אירוח יוקרתי שבו חמישה צימרים ומסעדה. כאן גם תוכלו לטעום ולרכוש מבקבוקי היין של נעמן.
החווה של חנה ואיל יזרעאל היא אחד המקומות הקסומים ביותר בדרום. יש כאן כרם ענבי יין ויקב, עצי זית, בוסתנים וגלריה לנפחות ולקרמיקה. אחרי שחולפים על פניו של הכרם בוואדי המוליך אל הצימרים, כבר אי אפשר שלא לרצות לשתות מהיין.
כן, אפילו בחום הנורא של המדבר. והיין טוב, טוב מאד.
הבקתות ממוקמות במרחק זו מזו ומחלונותיהן מנשבת בריזה נעימה כל השנה. חלק מרצפות הבקתות עשוי חלוקי נחל שמאפשרים רפלקסולוגיה תוך כדי הליכה.

יבוא לכם לשתות אפילו בחום המדברי. כרמי עבדת (צילום: זיו ריינשטיין)
דניאל קיש מתחבא. אבל זה לא עוזר לו ומי שיודע מוצא אותו ובא. דרך העפר המובילה לחווה המבודדת עוברת בין מטע עצי זית וכרמי ענבים, ואלה האחרונים גם משמשים כחומר הגלם ליקב המתפתח. על אף התנאים לא תנאים ובאורח פלא, היין הפרטיזני של קיש מצליח לו. החווה, שממדיה נראים אין סופיים, כוללת שטח גדול שנועד לקמפינג, כולל שירותים ומקלחות.

דרך העפר המובילה לחווה המבודדת. חוות קיש (צילום: יעל צור)
ארז רוטה הוא איש מרתק. כמו דניאל קיש בחוות דרך ארץ, גם ארז, אמן ואיש אשכולות, הקים את היקב שלו באמצע שום מקום ובדיוק שם, הצליח להפיח חיים במדבר. בחווה של רוטה אפשר ליהנות מארוחה טובה ולשתות מהיין הכבד והנפלא שלו. את הלילה אפשר להעביר בקרוואן שהוסב לאירוח או באוהל בדואי גדול שמתאים ל-25 איש.