אצל הגברים, הטניסאי הבכיר של ישראל דודי סלע ירד תשעה מקומות ותופס את המקום ה-71 בדירוג העולמי, לאחר הפסדיו בסיבובים הראשונים בטורנירים האחרונים בהם השתתף בפראג ובבלגרד.
השינוי העיקרי בצמרתהיה החלפת המקומות בין רוג'ר פדרר, אלוף טורניר מדריד מאתמול שעלה למקום השני בעולם, על חשבונו של רפאל נדאל, שהודח
כבר בשמינית הגמר וירד למקום השלישי.
בזוגות, אנדי רם ויוני ארליך ממשיכים להתקדם לאחר זכיתם בטורניר בלגרד ומתקרבים להופעה שלישית ברציפות במשחקים האולימפיים. שניהם רשמו קפיצה של ארבעה מקומות נוספים, כאשר ארליך מדורג במקום ה-40 ורם מיד אחריו.
אצל הנשים, שחר פאר שתפתח היום את השתתפותה בטורניר רומא, ירדה שלב אחד למקום ה-54. ויקטוריה אזרנקה ממשיכה להוליך את הדירוג, אבל את הקפיצה הגדולה ביצעה סרינה וויליאמס, שהביסה את הבלארוסית בגמר מדריד ועלתה למקום השישי בעולם.