יש סדרה: אוקלהומה צימקה ל-2:1 מול הספרס

לאחר 20 ניצחונות רצופים, סן אנטוניו נתקעה מול הת'אנדר והובסה 102:82. קווין דוראנט (22 נק') ותאבו ספלושה (שיא קריירה בפלייאוף של 19 נק' ו-6 חטיפות) הצטיינו. טים דאנקן עקף את קארים עבדול ג'אבר

שרון דוידוביץ' פורסם: 01.06.12, 07:10

20 ניצחונות רצופים, ארבעה הפסדים בלבד ב-38 המשחקים האחרונים, כל זה הגיע הלילה (ו') לסיומו כבר בדקות הפתיחה, כשסן אנטוניו הובסה 102:82 על ידי אוקלהומה, שצימקה את סדרת גמר המערב ל-2:1.

 

 

נכון, אוקלהומה היא בעיקר קווין דוראנט, ראסל ווסטברוק או ג'יימס הארדן, אבל הפעם זה היה תאבו ספלושה, מלווה בקורטוב של הגנה גדולה. הגארד הפותח של הת'אנדר היה ענק בחלק ההגנתי עם 6 חטיפות (ארבע מהן ב-3 הדקות הראשונות!) והוסיף שיא קריירה בפלייאוף של 19 נק'. ולזה גבירותיי ורבותיי, קוראים אקס פקטור.

 

צילום: AFP
מר אקס פקטור בשבילכם. תאבו ספלושה (צילום: AFP)

 

אבל לא רק ספלושה היה שם, אלא מאמץ קבוצתי מרשים שהותיר את הספרס רק בפעם השלישית מתחת ל-100 נקודות ב-20 המשחקים האחרונים, עם אחוזים חלשים של 39.5 מהשדה. מאנו ג'ינובילי סוף סוף נעצר על 8 נק' בלבד עם 1 מ-5 מהשדה, טוני פארקר היה בינוני עם 16 נק' ו-4 אס', והמשחק למעשה הסתיים כבר בתום החצי הראשון.

 

אבל לפחות יש בשורות טובות לספרס, כשטים דאנקן, אחד מגדולי הגבוהים בכל הזמנים, רשם הלילה 5 חסימות, ובכך עבר למקום הראשון בכל הזמנים עם מספר החסימות בפלייאוף, 477 כשהוא חולף בדרך על לא פחות מאשר קארים עבדול ג'אבר עם 476.

 

צילום: AFP
צודקות, רצף 20 הניצחונות של הספרס נעצר (צילום: AFP)

 

דברים התחברו לקבוצה של סקוט ברוקס, כשחמישה שחקנים קלעו בדאבל פיגרס. דוראנט היה עם 22 נק' ו-6 מ-6 מהעונשין, ספלושה רשם שיא קריירה בפלייאוף עם 19 נק' (יחד כמובן עם 6 חטיפות), ג'יימס הארדן הוסיף 15 מהספסל, סרג' איבקה נעצר על 14 ורק ראסל ווסטברוק היה סולידי מינוס, עם 10 נק' ו-5 מ-15 מהעונשין, אבל עם 9 אסיסטים.

 

צילום: EPA
הפעם זה סל, אבל דאנקן יכול להתנחם בשיא קטן (צילום: EPA)

 

אבל במשחק חד צדדי שכזה, התקרית הכי מעניינת דווקא אירעה לפני הפתיחה. ליל ויין, אחד מזמרי ההיפ הופ המוצלחים בשנים האחרונות, צייץ בטוויטר שלו: "ניסיתי להיכנס למשחק של הת'אנדר, והקבוצה לא הרשתה לי להיכנס. וואו. קדימה ספרס!". הת'אנדר בתגובה: "היינו שמחים לראות אותו במשחק, אבל הוא חייב לשלם על כרטיס כמו כל אחד".