משטח הצלייה הרוחש ומכיל כל טוב הוא ליבו של הדיינר האמריקאי. אפשר למצוא עליו שלל המבורגרים שזופים, נקניקיות וכמובן - גם פנקייקים גדולים ותפוחים.
בארץ, הפנקייקים הפכו להיות מאכל ביתי אהוב, פינוק משפחתי שמגיע עם הרבה מייפל לשולחן ארוחת הבוקר בשבת, שאוכלים גם בביתו של חיים כהן. מקורו של המתכון שלפניכם בדיינר שלו, "דיקסי", וזהו גם המתכון שהוא מכין בביתו שלו.
המדריך המביך: כך בוחרים באמת את 50 המסעדות הטובות בעולם
הקרם השרוף: מתרפקים על קרם הברולה הפריזאי
טוחנים עבודה: מבולונז עד המבורגר - מתכוני בשר טחון
"מהמתכון יוצאים להמון פנקייקים, מהסיבה הפשוטה שתמיד קורה שמגיעים עוד אורחים ושיש עוד פיות להאכיל כשאנחנו מכינים אותם בבית", מסביר כהן על על הכמויות הנדיבות במתכון שלפניכם. משפחות סולידיות יותר מוזמנות כמובן להוריד את הכמויות ברשימת המרכיבים בחצי - התוצאה לא תיפגם.
טיפ: מומלץ להכין את הפנקייקים על משטח צלייה (פלאנצ'ה), שלא דורשים יותר מדי שימון, אם בכלל, בזכות העובדה שיש במרכיבי הפנקייקים חמאה. מי שעושה כן, מוזמן להפוך אותם, כמו כהן, בשפכטל. כלי שהוא לא יותר מדי אלגנטי אבל מאד יעיל.
המרכיבים:
8 ביצים
1 ליטר חלב
350 גרם חמאה מומסת
730 גרם קמח
90 גרם אבקת סוכר
60 גרם אבקת אפייה
10 גרם מלח
אופן ההכנה:
חיים כהן הוא הבעלים של מסעדת דיקסי ודיקסי ראשל"צ