רוצים לנווט במפות אפל? שדרגו את המכשיר

אפל שכחה להודיע כי מכשירים שאינם מצויידים במעבדי A5 ומעלה לא יוכלו להשתמש בתכונות החדשות. משמעות הדבר, אייפון 4 ו-3GS נשארו בחוץ. גם העוזרת האישית Siri שהגיעה לאייפד, תעבוד רק באייפד החדש

סער יוז, GSM פורסם: 13.06.12, 11:50

חשיפת מערכת ההפעלה iOS 6 במהלך כנס המפתחים שנערך ביום שני, הציגה מגוון רחב של תכונות חדשות ומרשימות שישדרגו את חוויית השימוש במכשירים. לאחר שכבר התבשרנו מספר שעות לאחר האירוע על כך שהעוזרת האישית, Siri, תהיה זמינה באייפד החדש, אבל לא באייפד 2 (האייפד הראשון יצא בכלל מרשימת השידרוג למערכת החדשה), היום אנחנו מקבלים עוד נתון מעניין שאפל "שכחה" להזכיר. מסתבר כי תכונת ה-Flyover 3D (אפשרות "ריחוף" מעל מקום מסויים בתלת מימד) במפות החדשות וגם הניווט Turn By Turn יעבדו רק על מעבדי A5 ומכשירים עתידיים של החברה.

 

עוד ב-GSM:

 

צילום: GSM israel
(צילום: GSM israel)

 

מבחינת המשתמש, משמעות הדבר כי פיצ'רים אלו זה יהיו זמינים רק רק לאייפון 4S, אייפד 2 והאייפד החדש. מחזיקי אייפון 4 ואייפון 3GS שזכאים גם הם לעידכון גירסה ל-iOS 6 ייאלצו להסתפק בתכונות האחרות, אבל יוכלו לצפות ב"ריחוף" ולנווט רק אצל חבריהם. אם "נתקעתם" עדיין עם אייפון 3GS, כדאי שתדעו שזו לא התכונה היחידה שאפל החליטה לקצץ במכשיר. לא תוכלו להנות משיחות FaceTime על גבי ברשת הסלולרית (3G), ובאופן מפתיע משהו גם ה-VIP Mail נשכח בחוץ.

 

האתר Pocket Lint מצא סעיף קטן בדף של ה-iOS6 באתר של אפל וגילה שהפיצ'ר Flyover לא יעבוד על האייפד 2 אלא רק על האייפד החדש, האייפון 4s ומכשירים עתידיים