על הנייר, מה שיש לפורטוגל להציע מבחינת התקפה פחות מפחיד ממה שהיה להולנדים, וזה דבר שחייב לעודד את דנמרק. ההגנה שהפגינה במשחק הראשון הייתה מצוינת, ומול פורטוגל המפתח יהיה דומה - להקשות כמה שיותר על שחקני האגפים.
אצל הולנד אלו היו איברהים אפלאיי ואריין רובן, הפעם מחכים רונאלדו ונאני.
שם ההגנה של דנמרק תימדד - כי על פי המשחק הראשון, משבר שחקן החוד של פורטוגל לא צפוי להיפתר.
הדנים מסודרים מאוד, נהנים גם מתמיכה של המגינים בהתקפה, והקישור האחורי שלהם יציב. מהחלק הקדמי לא ראינו מספיק מול הולנד – ועכשיו זה צריך להשתנות. פורטוגל נהגה להתפאר בהגנה שלה, אבל ברור מהחודשים האחרונים שזו נקודה פגיעה.
למעשה, מבין כל חלקי המגרש מרבית האיכות של דנמרק נמצאת מקדימה, וזה הזמן לנצל את זה. ילד הפלא כריסטיאן אריקסן צריך להרים את הרמה,
וניקלאס בנדטנר חייב להיות הפעם הרבה יותר מעורב במשחק. היכולת שלו בגובה יכולה להיות יתרון.
לפורטוגל יש המון בעיות, אבל נתמקד באלו שעל המגרש - כי אין לדעת מה נכון מהדיווחים על הסכסוך בין רונאלדו לבין המאמן פאולו בנטו. כבר דיברנו על החלוץ, וזה משמעותי. הלדר פושטיגה פתח מול גרמניה והמשיך להיות חלש, המחליף נלסון אוליביירה לא היה במשחק והחלוץ הנוסף שנכנס, סילבסטר וארלה, החמיץ שוויון בטוח.
לבנטו כבר אין הרבה מה לעשות בנידון – אלה החלוצים שיש לו ביד וזו השיטה. לאורך כל תקופה ההכנה הוא חיפש את השחקן הנכון, ולא מצא, כי איש מהחלוצים לא הצדיק את עצמו. מי שיפתח מחר חייב לשפר את הרמה.

לפורטוגל יש סקורר מצוין ביד, אבל רונאלדו משחק בצד. לואיס פיגו אמר לאחר המשחק הראשון שהבעיה היא שרונאלדו מסיים מצבים והנבחרת צריכה לסדר לו יותר כאלה - אבל זו ראייה צרה למדי.
רונאלדו של השנה בריאל מדריד יצר בשביל החברים יותר מתמיד לצד השערים. הבעיה היא לא מה שהוא עושה, אלא מה שהאחרים לא עושים, כי בחלק הזה פיגו צודק – שאר שחקני פורטוגל ובראשם נאני פשוט לא נותנים בנבחרת את מה שהם יודעים.
חגיגת יורו 2012 ב-ynet ספורט:
סביר להניח שנראה את פורטוגל תוקפת ודנמרק מנסה לעקוץ, וזה בדיוק מה שיכול לפעול לטובת דנמרק. סגנון כזה רק יגביר את הלחץ על פורטוגל, והדנים יוכלו לנצל את ההזדמנות.