מוקדמות היורובאסקט: ישראל הפסידה באוקראינה

במשך שלושה רבעים הוליכה הנבחרת של אלי רבי, אבל לא הופיעה לעשר הדקות האחרונות ונוצחה 71:68. הסיכוי להעפיל לאליפות אירופה קטן משמעותית. בשבת: משחק מול בלארוס

רענן וייס עודכן: 04.07.12, 19:45

פספוס ענק. נבחרת הנשים החמיצה הערב (ד') הזדמנות לחזור בסערה למאבק על שני הכרטיסים ליורובאסקט. במשך שלושה רבעים וחצי הוליכה ישראל, אולם לבסוף שמטה את היתרון ונוצחה 71:68, במשחקה החמישי במוקדמות אליפות אירופה.

 

הרגע הגדול מתקרב: העמוד האולימפי של ynet ספורט

 

זה היה כבר בידיים שלנו. שי דורון (23 נק') ולירון כהן (11) סחפו את הנבחרת לפלוס 10 באמצע הרבע השלישי, אבל מטווח שלשות אוקראיניות (10 מ-25) קבעו מהפך ומפח נפש נוסף לחבורה של אלי רבי.

 

באדיבות פיב"א אירופה
לירון כהן. משחק קריטי (באדיבות פיב"א אירופה)

 

נבחרת הנשים בקמפיין מוקדמות יורובאסקט 2013:

 

מהלך המשחק

נועה גנור פתחה עם שתי נקודות קלות, אבל האוקראיניות רצו ל-0:9 מהיר ויתרון 4:12 תוך פחות מחמש דקות. הנבחרת נראתה רע

. אלי רבי הכניס את ג'ניפר פליישר ובראשידה אלוהים, אבל זה לא ממש עזר. אוקראינה טסה ל-8:20 והמאמן הישראלי הזעיק פסק זמן בהול. לירון כהן איפסה את הידית, ההגנה התייצבה ולעשר הדקות הראשונות ירדה ישראל במינוס שלוש, 22:19.

 

הרבע השני היה בעיקר מטווח שלשות. שי דורון (14 נק' עד המחצית) פתחה אותו עם שתיים רצופות והעלתה את ישראל ל-23:25 (12). האוקראיניות הפציצו גם הן מחוץ לקשת, אבל הנבחרת של אלי רבי עשתה זאת באחוזים טובים הרבה יותר. נקודות של דורון וקטיה אברמזון הקפיצו את הפער ל-31:35 ומהלך שלוש של פליישר ל-31:38 (16). שלשת קלאץ' עם האזר של שירן צעירי קבעה 37:43 בהפסקה.

 

צילום: אורן אהרוני
אלי רבי. מחפש ניצחון חוץ (צילום: אורן אהרוני)

 

בדיוק כמו ברבע הראשון, ישראל פתחה עם שתי נקודות קלות, אבל אז הגיעה הריצה האוקראינית. ליובוב אלוישקינה (2.00 מ') החזירה במו ידיה

 את נבחרתה לעניינים עם 0:7 מהעבר השני (45:44). זה לא הפריע לשי דורון ושות', שהמשיכו לשחק נהדר בהתקפה. גנור וצעירי המשיכו בכושר הנהדר שלהן ולעשר הדקות האחרונות ירדה ישראל ב-50:58.

 

פליישר ודורון שמרו על הפער, אבל אז התעוררו האוקראיניות, בעיקר מחוץ לקשת. שלשה של זאריצקה סגרה ריצת 7:18 מדהימה ויתרון 65:68. ישראל חזרה ו-39 שניות לבאזר ניצבה שי דורון, בפיגור 70:68, על הקו. היא החטיאה את שתי הזריקות, פאנצ'נקו קלעה רק אחת מהעבר השני ואותה דורון החטיאה שלשה עם הצלצול. בסיום: 68:71 לאוקראינה.

 

קלעו לישראל: שי דורון 23, לירון כהן 11, שירן צעירי 8, ג'ניפר פליישר 7, קטיה אברמזון 6, קטיה לויצקי ונועה גנור 4 כ"א, בראשידה אלוהים 3, אורטל אורן 2.

 
פורסם לראשונה 04.07.12, 17:44