אין דבר העומד בפני הרצון - זה המוטו שהנחה את האצן האמריקני, מנטאו מיצ'ל, ששבר את רגלו במהלך מוקדמות הריצה ל-4X400 מ', מוקדם יותר היום (ה').
למרות שסבל מכאבים עזים, מיצ'ל בן ה-25 הצליח לסיים את הריצה וסייע לנבחרת השליחים האמריקנית להעפיל לגמר מהמקום הראשון בצוותא עם הרביעייה של איי בהאמה, כשלשתיים תוצאה זהה של 2:58.87 דקות.
לאחר הריצה עבר מיצ'ל בדיקת רנטגן, בה התבשר כי הוא סובל משבר בעצם השוקית שברגלו - פציעה שמן הסתם תיאלץ אותו להיעדר מהגמר, שייערך מחר בערב.
עוד ב-ynet ספורט:
"לפני שלושה ימים עליתי לחדרי שבכפר האולימפי, אך פספסתי את
אחת המדרגות ונחתתי על הרגל באופן מוזר", סיפר מיצ'ל. "בהמשך קיבלתי טיפול רפואי והרגשתי בסדר במהלך החימום לריצה. לאחר 100 מטרים חשתי כאבים וכשחציתי את קו ה-200 הרגשתי שהרגל שלי נשברה, אפילו שמעתי את הרעש של זה קורה".
"באותו הרגע הרגשתי שמישהו קוטע את הרגל שלי לחצי ופשוט רציתי לשכב על הקרקע", המשיך האמריקני, שעצר את השעון על 46.1 שניות. "מנגד, לא רציתי לאכזב את חבריי לקבוצה אז פשוט רצתי בכל הכח, למרות הכאב העצום. נדהמתי לראות שקבעתי תוצאה כזו למרות שהרגל שלי היתה שבורה. אני מאמין שכל אצן היה עושה את אותו הדבר בסיטואציה דומה".