ניו יורק עושה הכל בגדול – וזה כולל גם את מבחר האטרקציות לדור הצעיר. תוכלו לבלות זמן רב בפארקים רחבי ידיים, בגני חיות מרהיבים ובחנויות הצעצועים הענקיות.
בעיר יש מוזיאונים רבים שמפעילים תוכניות, סיורים ופעילויות לילדים. לצדם יש מוסדות המוקדשים לילדים, כמו מוזיאון הילדים במנהטן ומוזיאון האמנות לילדים בסוהו. אספנו עבורכם כמה מהמקומות ששווה לקחת אליהם את המשפחה בהרכב מלא.
חנות הצעצועים של שוורץ היא כנראה המפורסמת ביותר בעולם. כאן ניגן טום הנקס על אורגן רצפה ענק בסרט "ביג". זהו מקום נפלא לקחת אליו ילדים, בתנאי שמוכנים לקנות להם משהו מתוך ההיצע הנדמה כאינסופי.
מוזיאון לטכנולוגיה מבית היוצר של ענקית האלקטרוניקה. במקום מוצגים מיטב החידושים הטכנולוגיים שירגשו ילדים ומבוגרים, וסימולציות שילמדו ילדים כיצד פועל הטלפון הנייד, איך עושים סרט מצויר ואיך עובד האינטרנט.
מוזיאון עצום בגודלו המציג כל מה שקשור לעולם החי והצומח ולהיסטוריה האנושית. מוצגות בו תערוכות רחבות היקף על תולדות החיים בכל רחבי העולם מאז תקופת האבן. במוזיאון יש גם פלנטריום חדיש המציג מופע אורקולי מרהיב על היקום. מומלץ לרכוש כרטיסים מראש באתר האינטרנט.
למידע נוסף על המוזיאון האמריקאי לתולדות הטבע
גן החיות של הברונקס, שהוקם ב-1899, הוא גן החיות העירוני הגדול ביותר בארצות הברית. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הרובע, ונהר הברונקס זורם במרכזו. בגן החיות יותר מ-4,000 סוגים של בעלי חיים, חלקם נדירים ואחרים נמצאים בסכנת הכחדה. תמצאו בו בעלי חיים כמו נמרים סיבירים, אריות ים, גורילות, וזני קופים נדירים.
למידע נוסף על גן החיות
המוזיאון הקטן והמקסים הזה אירח בעבר תערוכות כמו ביתו של דוקטור סוס, טיולו של המלך-קוף לסין, העולם של עליסה בארץ הפלאות, מסע אל תוך עמקי הגוף ויוון העתיקה. התערוכות המושקעות מתחלפות, ומדי יום מתקיימות במוזיאון סדנאות מגוונות המיועדות לכל הגילאים.
האקווריום הוותיק ביותר בארצות הברית הוקם ב-1896 בבאטרי פארק, ועבר למשכנו הנוכחי,
על הטיילת ההיסטורית של קוני איילנד, ב-1957. יש בו 350 סוגים של יצורי ים, כולל כרישים, אריות ים ופינגווינים.
במוזיאון מאדאם טוסו המפורסם, הממוקם ברחוב 42 מספר 234 מערב, בין השדרה השביעית לשמינית, מתעתעות בובות שעווה של מפורסמים, ידוענים, מוכרים ובעלי שם בגודל טבעי בתצוגה המלוּוה באפקטים טכנולוגיים ואורקוליים מרשימים. יש לשקול בכובד ראש כניסה של הילדים ל"חדר האימים", שבו רק בעלי עצבים חזקים יוכלו לצפות בשחזור מזעזע של הוצאה להורג.
למידע נוסף על מוזיאון מאדאם טוסו
אתרי ילדים נוספים בניו יורק באתר שיחור