מפגש מול האקסית כבר בפתיחת העונה. אחד המשחקים המסקרנים במחזור הפתיחת של עונת 2012/13 יפגיש את טל בנין וקבוצתו החדשה מכבי נתניה נגד האקסית הפועל חיפה, אותה אימן בשנה שעברה.
פרויקט פתיחת העונה ב-ynet ספורט:
את האדומים מהכרמל יאמן העונה ניר קלינגר שאמר לקראת המשחק: "יש לנו כוונה לפתוח את העונה ביום שבת בצורה טובה וניצחון על מכבי נתניה יוכל לתת לנו הרבה ביטחון בפתיחת העונה". קלינגר שהחתים אתמול (ד') את הבלם ניקו דנילוביץ' ממתין עדיין לראות האם הבלם אושרי רואש יסכים להישאר בקבוצה.
"היה לי חשוב להחתים בלם נוסף כי המשא ומתן עם רואש תקוע", הסביר המאמן. "יש לנו קבוצה חזקה ואני מקווה שבשבת נפתח את העונה היטב. אני בונה על ההתקפה החזקה שלנו, נצטרך לשחק משחק טקטי ואני מקווה שכל שחקן יעמוד היטב במגרש כדי שנוכל לנצח".
על החזרה של טל בנין לקריית אליעזר אמר קלינגר: "אני לא מתמקד במה שקורה במכבי נתניה, יש פיקנטריה שטל בנין אימן פה בעונה שעברה, אבל זה לא ממש מעניין. אנחנו עשינו הכנה טובה לקראת העונה ואני מקווה שהשחקנים שהבאנו כדי לשדרג את הקבוצה ביחד עם הקהל המצוין שיש להפועל חיפה יביאו את הניצחון.
"מצפים לנו חמישה משחקים קשים מאוד וניצחון בשבת יתן לנו הרבה ביטחון לקראת ההמשך. אני מאוד בונה השנה על מהראן ללה, הוא יוכל לסייע לנו רבות".
בעקבות מחאת אוהדים הוחלט בקבוצה להוזיל את הכרטיסים בעשרה שקלים, וכרטיס כניסה למבוגר למשחק נגד מכבי נתניה יעמוד על 75 שקלים.