הזוכה הגדול של פסטיבל הקולנוע של טוקיו הוא "הבן האחר", דרמה שעוסקת בהשלכות של חילופי תינוקות בבית חולים ישראלי, במהלך מלחמת המפרץ בראשית שנות ה-90. ההפקה הצרפתית-ישראלית, לה אחראית הבמאית לוריין לוי, זכתה היום (א') בשני הפרסים המרכזיים של הפסטיבל היוקרתי: פרס הסרט המצטיין, ופרס הבמאית הטובה ביותר. הסרט הצליח לגבור על 14 סרטים נוספים שהשתתפו בתחרות הרשמית - מצ'ילה וארצות הברית ועד יפן ודרום קוריאה.
הבמאי-מפיק האגדי רוג'ר קורמן, שכיהן כיו"ר חבר השופטים גילה שההצבעה בעד "הבן האחר", היתה פה אחד, ושלא התעוררו מחלוקות סביב ההחלטה הזאת. "אתם בטוחים?", אמרה לוי בנאום התודה, כשקיבלה מלבד פסלונים מרשימים ומעוצבים, גם 50 אלף דולר. "איזה יום יפה. תודה טוקיו".
הטריילר של "הבן האחר"
עלילת הסרט "הבן האחר" שצולם בישראל עוסקת בצעיר תל אביבי (אותו מגלם ז'ול סיטרוק) שנהנה לכתוב שירים ולפרוט על הגיטרה. הבחור עומד להתגייס לצה"ל ולשרת בחיל האוויר. בעקבות בדיקת דם הוא מגלה שהוריו אינם הוריו הביולוגיים, ולמעשה הוא בן למשפחה פלסטינית החיה בגדה המערבית, בעוד שהמשפחה הפלסטינית גידלה כל השנים עקב הטעות את הבן של המשפחה התל אביבית.
"אני מקדישה את הפרס מעומק ליבי לילדים של ישראל ופלסטין", אמרה לוי בנאום התודה הנרגש שלה. הכרזה שהתקבלה במחיאות כפים סוערות. במסיבת העיתונאים שנערכה אחרי האירוע, הוסיפה לוי: "העובדה שאני יהודיה גרמה לי להיות יותר מעורבת רגשית בסרט הזה".
וקורמן הוסיף: "בחרנו בסרט הזה בתור הזוכה הגדול בגלל שהוא נותן יחס שווה לשני הצדדים בסכסוך הישראלי-פלסטיני,
מבלי לצדד באף אחד מהם. אהבנו את האמירה שלו: שכל בני האדם שווים".
רוב סרטי התחרות של פסטיבל טוקיו, שחגג השנה חצי יובל לכינונו, עסקו בנעורים ואמהות. גם הסרט השני שהרשים את חבר השופטים, נגע בשני הנושאים הללו: "Juvebile Offender" מתוצרת דרום קוריאה, שאף הוא עוטר בשני פרסים: פרס מיוחד של חבר השופטים ופרס השחקן מצטיין שניתן לסו וונג צ'ו, המגלם נער עבריין שנתפס אחרי שביצע שוד ונשלח למוסד לעבריינים צעירים.