הורים שליוו הבוקר (ו') את ילדיהם לבית הספר היסודי "כרמים" בראשון לציון, הופתעו למצוא בכניסה לבית הספר חיילים. מתברר כי מלבד לימודים, באותו בית הספר התבצע גיוס מילואים.
מבצע "עמוד ענן" - כתבות נוספות ב-ynet:
שי, תושב ראשון לציון בן 25 קיבל את ההודעה על גיוסו בחמש בבוקר: "נאמר לי כי אני צריך להתייצב בבית הספר בשעה שמונה בבוקר", הוא מספר. "אני ממש מורעל, גם על הארץ וגם על הצבא, אז אני עושה זאת מכל הלב. זו משימה לאומית. סוף סוף אנחנו נותנים את הטון".
בתוך כך, ועד ההורים העירוני בראשון לציון המליץ הבוקר להורים לא לשלוח את ילדיהם לבתי הספר לנוכח המצב הביטחוני. זאת על אף החלטת העירייה כי הלימודים יתקיימו כסדרם.
שלושת ילדיו של יו"ר הוועד אוהד אוזן נשארו הבוקר בבית: "לאחר פניות של מאות הורים החלטנו להמליץ שלא לשלוח את הילדים לבית הספר", אמר הבוקר ל-ynet.
אורית, אימא לילד בן 8 הלומד בבית ספר כרמים, סיפרה כי היה חשש לשלוח אותו ללימודים, אך לאור הרגיעה במהלך הלילה החליטה שיש להמשיך בשגרת החיים. "האמת, בא לי לשבת בכניסה לבית הספר ולחכות. שאם חלילה תהיה אזעקה אוכל לרוץ אליו", היא אומרת.
גם אוריאנה אלעזר, אימא לשלושה תלמידים, סיפרה כי התבלטה עד הרגע האחרון. "נצמדתי לטלוויזיה והתעדכנתי מה קורה. שמחתי לגלות שהלימודים מתקיימים כסדרם, וברגע הזה כבר לא הייתה התלבטות".