האזורים הכפריים של אוסטריה הם בין המקומות הציוריים והפסטורליים ביותר שתוכלו למצוא במרחק כמה שעות מכאן. כל בית שממוקם באזורים אלה הוא סיבה מצוינת לתת קפיצה קטנה לחו"ל.
עוד על עיצוב הבית בביקור בית:
בבית בו אנחנו מבקרים, אותו תכנן האדריכל המקומי Sven Matt, ביקשה הדיירת ליצור לעצמה מקום שכולו אומר שקט ושלווה - ומכאן התחילה העבודה. הבעיה היחידה שהייתה היא גובה התקציב איתו ניגשה למשימה, שהיה נמוך למדי. לכן נאלצה בעלת הבית להסתפק בדירת 3 חדרים ובחומרי גלם פשוטים. כך או כך, התוצאה מעניינת.
הבית בנוי במפלס אחד של 90 מ"ר על פני שטח בגודל של 300 מ"ר. בבית מוקמו סלון גדול למדי, שני חדרי שינה, אמבטיה ומבואת כניסה סביב מסדרון אחד ארוך. 4 ויטרינות רחבות מכניסות את הנוף הכפרי המדהים פנימה בפינות שונות של הבית, ובקירות הדקים שמקיפים אותו הוטמעו המטבח, ארונות קיר ושולחן עבודה - כל אחד מהם במיקום שונה בבית. זאת, כדי לא לתפוס שטח מיותר בחלל.
פינת קריאה צנועה מוקמה במרכז החלל הציבורי, ויחד עם ויטרינת הענק שמולה היא מדגישה את היתרון האמיתי של המקום - הנוף שסביבו. החללים השונים והאלמנטים שנבחרו לרהט אותם, מעבירים את מי שנכנס לכאן מגוונים כהים לבהירים ובין טקסטורות גסות למתכתיות, ומצליחים ליצור מנעד של תחושות בבית יחסית קטן.
בסופו של יום, אם תשאלו את הדיירת, דווקא מרפסת העץ שלה היא זו שנותנת לה הכי הרבה נחת, עם הרבה שקט וביקורים מזדמנים של צבאים, שפנים ושועלים. בכל זאת - ככה זה לגור בטבע.
צפו בתמונות של הבית הכפרי באוסטריה
הכתבה באדיבות www.bvd.co.il - פורטל עיצוב הפנים מבית המגזין "בניין ודיור"