ליונל מסי שוב עמד מול המצלמות בפוזה המוכרת. כוכב ברצלונה נבחר היום (ב') לכדורגלן השנה של פיפ"א בשנת 2012 בטקס מפואר שהתקיים בציריך שבשוייץ והיה לראשון בהיסטוריה שזוכה בפרס ארבע פעמים.
התקצירים של ynet ספורט:
הארגנטיני זכה בפרס כדור הזהב הודות להישגיו האישיים המרשימים בשנה שחלפה. הוא סיים את עונת 2011/12 כמלך שערי הליגה הספרדית עם 50 כיבושים ובעיקר הדהים כששבר את השיא של גרד מילר (85 שערים בשנת 1975) והעמיד אותו על 91 בשנה אזרחית אחת.
צפו בכל השערים של ליונל מסי בשנת 2012
בנוסף, מסי הוליך את ברצלונה לזכיה בגביע הספרדי בעונה שעברה ונכון לעכשיו מוליך את טבלת מלך שערי הליגה הספרדית (26), כאשר קבוצתו
מדורגת ראשונה בטבלה ונמצאת בדרך לאליפות רביעית בחמש השנים האחרונות.
עוד על ליונל מסי:
מסי, שזכה ב-41 אחוז מהקולות, אמר לפני הטקס: "אני לא חושב שזו היתה השנה הטובה ביותר שלי וכמו שאמרתי בעבר, מעניינים אותי יותר התארים הקבוצתיים מאשר האישיים. כשהייתי ילד לא חשבתי מעולם שאהיה הכדורגלן הטוב ביותר בעולם. גם עכשיו אני לא חושב על זה, אלא רק לשחק כדורגל, להינות ולהשתפר כמה שניתן".

בארגנטינה מצפים כמובן שמסי יוליך את הנבחרת להישגים דומים אליהם הגיע עם בארסה. כשעיתונאית ארגנטינאית שאלה את הכוכב שאלה
בנושא הוא השיב: "המונדיאל עדיין רחוק וטרם הבטחנו את המקום שלנו שם. הכי חשוב זה שהנבחרת משחקת היטב ואני רגוע. אני מקווה שנשתפר ונעפיל לטורניר הגמר".
עיתונאי ספרדי שאל את מסי וכריסטיאנו רונאלדו מדוע לא הצביעו זה עבור זה במשאל לבחירת כדורגלן השנה. מסי השיב: "זה נראה אידיוטי שלא בחרתי בכריסטיאנו בין שלושת הראשונים, אבל לדעתי לאינייסטה, צ'אבי וקון אגוארו הגיע יותר. כריסטיאנו ואני לא מתחרים זה בזה באופן אישי, אנחנו משחקים על מנת להשיג תארים לקבוצות שלנו".
כריסטיאנו רונאלדו, שהוליך את ריאל מדריד לאליפות מרשימה בה שברה את שיאי הנקודות והשערים, הגיע למקום השני (קיבל 23 אחוז מהקולות בהצבעה)
ואמר: "הפרס הזה הוא לא שאלה של חיים או מוות. החיים נמשכים ואני רגוע אחרי שבשנה שעברה השגתי את אליפות ספרד ואת הסופר קופה. להיות על דוכן הזוכים יחד עם שחקנים כמו מסי ואינייסטה זו גאווה גדולה עבורי. אין לי שום יריבות עם מסי, הוא עובד עבור הקבוצה שלו ואני למען הקבוצה שלי. לא הצבעתי עבורו כי לא היתה לי הזדמנות להצביע, בדיוק נפצעתי בנבחרת ושלחו אותי הביתה".
אנדרס אינייסטה הגיע למקום השלישי בהצבעה כשקיבל 11 אחוז מהקולות. איקר קסיאס נבחר לשוער המצטיין של השנה ולשחקני ההגנה המצטיינים נבחרו דני אלבס, ג'רארד פיקה, סרחיו ראמוס ומרסלו. לרביעיית הקשרים המצטיינים נבחרו צ'אבי אלונסו, צ'אבי הרננדס ואנדרס אינייסטה ולחלוצים המצטיינים כריסטיאנו רונאלדו, ליונל מסי ורדאמל פלקאו.
ויסנטה דל בוסקה, שהוליך את נבחרת ספרד לזכיה ביורו 2012, נבחר למאמן השנה ואמר: "אנחנו בצמרת העולמית וחושבים כעת על המשימות
הבאות - גביע הקונפדרציות ומונדיאל 2014". דל בוסקה הקדים את ז'וזה מוריניו ופפ גווארדיולה. השבדית פיה סנדגה, מאמנת נבחרת ארצות הברית, נבחרה למאמנת השנה בכדורגל הנשים.
האמריקנית אבי וומבאק נבחרה לכדורגלנית השנה, בעיקר הודות לתרומתה לזכייה של נבחרת ארה"ב במדליית הזהב בלונדון 2012.
בפרס פושקש המוענק עבור כיבוש השער היפה ביותר זכה הסלובקי מירוסלב סטוק מפרנבחצ'ה, שהבקיע בנובמבר האחרון בבעיטת יעף אדירה לרשת ג'נצ'לרבירליהי בליגה הטורקית.