באפריל שנה שעברה הופתעו מיליוני מעריצים לגלות את הראפר טופאק שאקור עומד על הבמה בפסטיבל קואצ'לה בקליפורניה, בעיקר כיוון שטופאק נרצח ב-1996. בפסטיבל נראתה הולוגרמה של הראפר המפורסם מופיעה בביצועים מרשימים לצד חבריו לשעבר, הראפרים סנופ דוג וד"ר דרה.
טכנולוגיית ההולגרמה עשתה כותרות בעולם וגררה תגובות רבות של מעריצים מתגעגעים. עכשיו שוב מפציע טופאק מן המתים, אבל בטכנולוגיה פחות מתקדמת. במוזיאון השעווה "מאדם טוסו" שבלונדון השיקו השבוע בובות חדשות של ראפרים אמריקאים, ביניהם גם טופאק.
מלבד טופאק, יצרו במוזיאון בובה גם של נוטריוס ביג, הראפר הניו-יורקי שהיה ליריבו של טופאק ונרצח גם הוא חצי שנה אחריו - של הראפר והמפיק דידי (לשעבר פאף דאדי) ובובה בדמותו של סנופ דוג. בתמונות שלפניכם נראה הראפר הבריטי צ'יפ מתיידד עם הבובות החדשות. יש לציין כי ארבע היצירות החדשות דומות מאוד למקור, והיוצרים הקפידו על כל פרט קטן, כמו הקעקועים שעל גופו של טופאק.