עוד ב-ynet ספורט:
בית המשפט קבע כי נכון לשעה זו האתלט שירה בזוגתו לחיים בשבוע שעבר בביתו, אינו מהווה סכנה מיידית לציבור, וכן כי התביעה לא הוכיחה מעל לכל ספק כי הדרום אפריקני עשוי לברוח מהמדינה או להתחמק ממשפט בהמשך הדרך.
עם זאת, בית המשפט ציין כי ישנם מספר "חורים" בסיפור המקרה של אוסקר פיסטוריוס, כפי שעולה מהתסריט שהציגה הסנגוריה במשפט. כמו למשל מדוע הוא לא בדק מי נמצא בשירותים לפני שירה? מדוע לא סטנקאמפ לא ענתה לו כשצעק לעברה? מדוע פיסטוריוס לא ניסה לברוח מהדלת הקדמית, אם לטענתו שמע פורץ שנכנס הביתה?
מוקדם יותר השבוע, סיפר פיסטוריוס בבית המשפט כי ירה בחברתו דרך דלת שירותים נעולה בביתו מפני שחשב בטעות כי מדובר בפורץ. מנגד, התובע, גרי נל צייר תמונה שונה לבית המשפט על פיה מדובר היה ברצח בכוונה תחילה, עבירה שהעונש עליה בדרום אפריקה הוא מאסר עולם. בנוסף, יוגש נגד פיסטוריוס אישום בסעיף של החזקת נשק ללא רישיון. מתן העדויות במשפט צפוי להסתיים בסוף השבוע.
מגבלות נוספות שיוטלו על פיסטוריוס: הוא ימסור הדרכון שלו לרשויות. אסור לו להגיש בקשה לדרכון חדש, אסור לו להגיע לשדה התעופה, אסור לו לשוחח עם אף עד מהתביעה, הוא יעמוד לקצין מבחן פעמיים בשבוע, אסור לו להשתמש בסמים או אלכוהול, אסור לו לחזור לביתו.