המשטרה: תשתית ראייתית נגד "השופט המכה"

הסתיימה חקירתו של השופט החשוד בהכאת ילדיו. במשטרה סבורים כי יש די ראיות להעמידו לדין. התיק עבר לוינשטיין

אלי סניור פורסם: 22.03.13, 00:00

המשטרה סיימה את חקירתה בעניין השופט החשוד בהכאת ילדיו ומצאה כי יש תשתית ראייתית לעבירה של תקיפת קטין. התיק הועבר ליועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, שיחליט אם להעמיד את השופט לדין.

 

עוד בפרשת השופט:

 

שלוש שנים לאחר שהוגשה התלונה בעניין הורה בסוף החודש שעבר היועץ המשפטי לממשלה למשטרה לחקור את השופט החשוד. ההחלטה התקבלה לאחר עיכוב ממושך ורק בעקבות הביקורת הציבורית שלוותה לחשיפת הפרשה. לפי משרד המשפטים הסיבה לכך הייתה בין היתר – "תקלה משרדית".

 

במשך כל אותן שנים המתינו חוקרי משטרת ישראל לאישורו של וינשטיין כדי לעמת את השופט עם החשדות נגדו. החוקרים כבר גבו עדויות מהילדים ואף תחקרו את גרושת השופט, אולם למרות החשד הסביר כלפיו לא ניתן היה לחקור אותו עד לאישור של היועץ המשפטי לממשלה, בשל היותו שופט.