עוד כתבות בערוץ הבריאות:
השימוש ב"קלאב קאר" נהוג בכל העולם, וארגון מגן דוד אדום החליט להשתדרג בו גם אצלנו, בישראל. עד כה נהגו לפנות את הפצועים מכר הדשא אל היקפו ברגל. יחודו של הרכב הוא יכולתו לנוע על משטחי דשא, בניגוד לאמבולנסים וניידות טיפול נמרץ הממתינים באיזור היציאה ממגרש הכדורגל.
ברכב הקלאב קאר מקום לפצוע השוכב בצורה מאובטחת וקשורה לאלונקה, נהג ומקום לשני נוסעים בישיבה ושניים נוספים בעמידה. הרכב מגיע עד למהירות של 30 קמ"ש והוא מצוייד בערכת עזרה ראשונה, ערכת החייאה ודפיברילטור חצי אוטומטי למתן מכת חשמל בעת הפרעות בקצב הלב.
כאמור, מטרתו העיקרית של הקלאב קאר הוא להעביר את הפצוע במהירות מכר הדשא אל הקווים, שם יבוצע טיפול יסודי יותר, או שהפצוע יפונה באמבולנס או בנט"ן הממתינים באיצטדיון - לבית החולים. נהגי האמבולנס של מד"א כבר עברו הכשרה לנהיגה על הקלאב קאר ומד"א העביר הנחיות בטיחות לשימוש בו.
מד"א רכש עד כה עשרה רכבים כאלה שעלות כל אחד מהם הוא 15 אלף דולרים. תחילה ייעשה שימוש בקלאב קאר שנחנך היום באיצטדיון רמת גן, שניים נוספים יגיעו לאיצטדיוני בלומפילד וחיפה ובהמשך יוצבו נוספים בכל האיצדיונים ברחבי הארץ.