משרדים, ההזדמנות הגדולה

בעקבות ההצלחה: שלב ב' (ואחרון) של מתחם המשרדים, המסחר והבילוי החדש "אנטארקטיקה" בקריית אריה שוחרר למכירה

גד בירון פורסם: 19.05.13, 06:07

עדכון חם: אחרי שכל השטחים בשלב א' של אנטארקטיקה, מתחם המשרדים, המסחר והבילוי חדשני החדש בקריית אריה, נמכרו בתוך שבועות ספורים, נפתח עכשיו לשיווק השלב האחרון.

 

קחו מיקום מנצח (קרוב לתל-אביב, על צומת גהה וצמוד לצירי רכבת הפרברים והרכבת הקלה העתידית), עלויות נדירות למ"ר, ארנונה אטרקטיבית ויחס ברוטו/נטו של 15 אחוז, שמשמעותו יותר שטח באותו מחיר, תקרת משרדים בגובה 4.7 מטר (!), מתחם שלם ומתקדם שמעניק למשרדים הכל: שירותים עסקיים צמודים ושפע מוקדי בילוי ועוד - ויש לכם סיבה למהר לשלב ב' | הזדמנות חמה מאוד להשקעה או לשימוש עצמי. הכניסה? בעוד כשנה

 

מתחם אנטארקטיקה: ביקושים גבוהים בתקופה של האטה כלכלית

 

פנומנלי. קשה למצוא דרך אחרת לתאר את סיפור ההצלחה של אנטארקטיקה, מתחם המשרדים, המסחר והבילוי החדש שיוקם בקרוב בקריית אריה בפתח תקווה. בעיצומה של תקופה בה שוק הנדל"ן מתקשה להתרומם, רושם מתחם אנטארקטיקה הישג יוצא דופן, משלים את מכירת שלב א' של הפרויקט ומכריז עתה על פתיחת השיווק של השלב האחרון, שלב ב' של הפרויקט, להשקעה או לשימוש עצמי.

 

איך מסבירים את סיפור ההצלחה המהיר הזה? מדובר בשילוב נדיר של יתרונות. קצת רקע: בשנים האחרונות הפכה קריית אריה בפתח תקווה לסיטי עסקים מתפתח ולמגנט לחברות רבות, ביניהן חברות הביטוח המצליחות מגדל וביטוח ישיר ולצידן חברות היי טק ותעשיות עתירות ידע כמו IBM, אינטל, EMC, טבע ועוד, וגם בית ההשקעות הגדול אקסלנס נשואה נמצא בדרך לקריה.

 

המניע העיקרי למעבר: הרצון ליהנות ממיקום מושלם, קרוב לתל אביב, סמוך לכביש 4 וכביש 5 ולציר אם המושבות, סמוך לציר ז'בוטינסקי, עם תחבורה ציבורית נגישה ועשירה הכוללת את הרכבת הקלה שתעבור בעתיד בסמוך.

 

אלא שבעיצומה של המגמה הזו, הגיעה אנטארקטיקה ישראל, עם מיזם מצליח ביותר שיסייע לקריית אריה לעשות את קפיצת המדרגה שהייתה חסרה לה: היא מקימה, סוף סוף, מתחם מגוון ומקיף שכולל גם משרדים, גם שטחי מסחר ובילוי, שיהפכו אותו למרכז שוקק חיים, שייקח את קריית אריה לשלב הבא בהתפתחות שלה כסיטי עסקים משגשג. 

 

גם מיקום, גם עלות

מכל זווית, נראה שמתחם אנטארקטיקה מציע צירוף יתרונות נדיר. כאמור, בראש ובראשונה, המיקום. אמנם קריית אריה עצמה יושבת במיקום אטרקטיבי, אבל מתחם אנטארקטיקה יושב במיקום האיכותי ביותר בקרייה, כ-15 מטר מכביש 4, עם כרבע מיליון כלי רכב ביום שיחלפו בכל יום בסמוך לעסקים שיתמקמו שם. המתחם קרוב מאוד גם לרכבת הפרברים, ובנוסף - לרכבת הקלה העתידית שתעבור (ותעצור) ממש בסמוך, ותיצור פוטנציאל משמעותי לעליית ערך הנכסים במקום וכן הגעה נוחה ומהירה מכל מקום בגוש דן.

 

מתחם אנטארקטיקה בקריית אריה יכלול יותר מ-10,000 מ"ר של שטחי משרדים, מסחר ובילוי (שלושה מבנים בסך הכול), בהם שטחי מסחר קמעונאי ופיננסי, מסעדות, קפיטריה לעובדי היי טק במתחם, מרכז טיפולים וספא יוקרתי, חוות שרתים אדירות (יתרון גדול לחברות עתירות ידע) ועוד.

 

במתחם יפעל מגוון נותני שירותים ומוקדי בילוי (בימים אלה מתנהלים מו"מים מתקדמים עם גופים שונים, וכחלק מהשפה המיתוגית, ימוקמו ברחבי המתחם פסלי פינגווינים אמנותיים ברוח יבשת אנטארקטיקה, כאשר בלב המתחם תשתרע פיאצה רחבה.

 

שפה מיתוגית אמנותית ברוח יבשת אנטארקטיקה

 

נדיר: באותו מחיר יותר שטח!

כמה יתרונות בולטים נוספים של השטחים במתחם: עלויות רכישה נמוכות, הנמוכות בכ-20 אחוז מחלופות קיימות, ארנונה נמוכה מאוד ביחס לתל אביב והסביבה, יחס ברוטו נטו נדיר: כ-15 אחוז מול 22-30 אחוז בחלופות שונות. המשמעות: באותו מחיר מקבלים יותר שטח! ותוסיפו תקרת משרדים בגובה נדיר של 4.70 מטר (מול 2.50 במשרדים 'רגילים').

 

ואמנם, מתחם אנטארקטיקה (שייבנה על קרקע של ריבוע כחול נדל"ן) משך אליו לאחרונה משקיעים ערניים, ספקי שירותים ובעלי חנויות, שמיהרו לזהות את ההזדמנות הנדירה הזו. בין הרוכשים, חברת מגדל אריה בע"מ בבעלות היזם ואיש העסקים אהרון ימפל, העוסקת ביזמות של פרויקטים בתחום הנדל"ן, שהצטרפה לקבוצת הרוכשים והבטיחה לעצמה שטח של כ-3,500 מ"ר במתחם.

 

כניסה תוך כשנה

צריך לזכור כי לא בכל יום מתארגנים אנשי עסקים וחברות לרכישה משותפת וסלקטיבית של מתחם משרדים במודל אטרקטיבי של רכישה קבוצתית, כאשר מאחוריהם מניע חד וברור וכן שליטה ברורה מי 'יגורו' איתם במתחם. לפרויקט קיים כבר היתר בנייה ושלד בנוי (!) ונראה כי מיד עם התארגנות קבוצת הרוכשים יחלו עבודות הגמר של הבנייה על-ידי חברת ביצוע מובילה, כאשר צפי מסירת שטחי המשרדים, המסחר והבילוי הינו בתוך כשנה בלבד.

 

ועוד יתרון: אפשרות לליווי פיננסי של קרן Expo - קרן מימון פיננסית איתנה, בבעלותן של חברות מובילות בתחומי האשראי והפיננסים בישראל. הקרן מסייעת לצמיחה במשק הישראלי על ידי העמדת אשראי ללקוחות פרטיים ועסקיים כנגד בטוחות נדל"ן. השירות ניתן ללקוחות כל הבנקים ומתאפיין בתהליכי עבודה קצרים ויעילים, התורמים לשיפור זמינות האשראי.

 

חשוב להבין: הצלחות, לרוב, לא נולדות במקרה. גם כאן, קבוצת אנטארקטיקה, שמאחוריה יש מספר יזמויות ופרויקטים בתחומי הנדל"ן והאנרגיה, הגיעה לקריית אריה לחולל שינוי, וגייסה כמה מהמומחים המובילים בישראל בתחומם, שיודעים לראות את המכלול ולספק פתרונות יצירתיים ומלאי דמיון.

 

אבינועם הורוביץ, מנכ"ל א. הורוביץ, הינו מנהל קבוצת הרוכשים במתחם אנטארקטיקה ואחראי על הליווי ההנדסי וניהול הפרויקט. כמו כן מלווים את הפרויקט עו"ד אברהם ללום, ממשרד פולק, עמית, מטלון, האחראי על הליווי משפטי; משרד עורכי הדין לוי-אורגד, המעניק ליווי וייעוץ במיסוי; אסף סגל אדריכלים בע"מ, האמונים על התכנון אדריכלי, טופ קפיטל, המספקים ליווי ותכנון פיננסי; ירון ששון, יועץ ארגוני; משרד הפרסום פדרינג והיועץ האסטרטגי גדי חייט, האחראים על הקמפיין ולירן רוזן מאנובה, האחראים על קמפיין האינטרנט. המעטפת הזאת מבטיחה הקמה מהירה – ואיכות ללא פשרות.

 

מתחם אנטארקטיקה מאפשר היום לחבר מיקום מושלם, עלויות נמוכות והשקעה חכמה, עם כל ההנאה שבמעבר למתחם עסקים ובילוי פועם ושוקק. אז מי אמר שלא חם באנטארקטיקה?