מתכון להצלחה

כך מבשלים אפליקציה שכל העולם אוהב. מצרכים: כמה יזמים רעבים מישראל ושף כוכב אחד. אופן הכנה: מכוונים ישירות לקהל האמריקאי

אליזרין וויסברג פורסם: 04.06.13, 00:35

כוכב חדש זורח באפ-סטור של אפל בשבועות האחרונים. זו אפליקציה בשם Mind Watering - You Can Cook, ששוברת שיאים של הורדות וביקורות טובות בכל העולם ובארה"ב בפרט. זה לא בדיוק ספר מתכונים ולא בדיוק תוכנית בישול, ובמקרה הזה, השלם גדול מסכום חלקיו. מאחורי האפליקציה עומדת קבוצת יזמים ישראלים שניסו לשלב את הטוב מכל העולמות לכדי כלי אינטרקטיבי מועיל ומאיר עיניים. השותפים שמקבלים צ'קים שמנים מאפל הם רונן מזרחי, דודו מימרן ואורן הוברמן, איתו שוחחתי כדי להבין איך מבשלים הצלחה בינלאומית.

 

 

מאיפה הגיע הרעיון לאפליקציה?

"בעבר הקמתי את מוסף 'כלכליסט' וערכתי אותו כמה שנים. אבל לאחרונה התפטרתי כדי להקים חברת סטארט-אפ שפינטזתי עליה הרבה מאוד זמן – וזו התוצאה. Mind Watering מנסה לתרגם את החוויה של דפדוף בספר בישול טוב לעולמות של טאבלטים וסמארטפונים. כיום אפשר לצרוך את כל סוגי המגזינים והספרים בטאבלטים, אבל דווקא ספרי בישול לא הצליחו לעבור המרה טובה למדיום הזה. הנסיונות לעשות אפליקציית בישול הסתכמו בסריקת עמודים דוממים וכל הקסם אבד. אנחנו רצינו לעשות ספר בישול עם קסם. המדיום גם דרש את זה, וגם נתן לנו את האפשרות לעשות את זה בצורה הטובה ביותר. אז גיבשנו צוות של אנשי-מקצוע מכל התחומים ויצרנו פרויקט שביטא את הכשרונות שלהם בצורה מקסימלית. מי שעומד מאחורי המתכונים הוא השף מאיר אדוני. חוץ ממנו, נעזרנו בצלם דן פרץ ובסטייליסט עמית פרבר שעשו את האפליקציה מאוד נעימה לעין".

 

 

אז רגע, אתה מגיע מעולם הבישול?

"דווקא ההיפך. אני לא מוכשר במטבח, ומשם הגיע הרצון ללמד בישול גם את מי שלא נוהג לבשל. כשהיו אומרים לי לחתוך בצורה מסוימת, תמיד הייתי עושה את זה לא נכון. לא הבנתי את ספרי הבישול כשקראתי. כשכתוב, 'לקפל את הקרם', מה זה אומר בעצם? ממתי מקפלים קרם? הדבר הכי הגיוני עבורי הוא וידאו שמראה לי מה לעשות. וזה אחד הפיצ'רים באפליקציה שלנו, וידאו שמראה לך בדיוק איך הידיים של השף זזות. הכל במטרה ללמד כל אדם לבשל בלי ניסיון מוקדם".

איזה עוד כלים יש באפליקציה?

 

"יש טיימרים מדויקים שמסמנים לך מתי להוריד את המנה מהאש. יש הפעלת קול, שמאפשרת לך להמשיך לדפדף באפליקציה גם כשהידיים מלוכלכות".

עד כמה רחוק הגעתם?

 

"השקנו את האפליקציה בחנות של אפל לפני יותר מחצי שנה. היה לנו הרבה מזל כי אפל בחרה את האפליקציה לככב בשלטי החוצות בכל העולם. בהתחלה התחלנו לקבל אימיילים מהמון אנשים, שהצטלמו על רקע הפוסטר של האפליקציה. היו תמונות מכל העולם. יפן, גרמניה, ארה"ב. זה התחיל להתגלגל. רק בשבוע האחרון הורידו אותה יותר ממאה אלף איש. כיום אנחנו נמצאים במקום השביעי מבחינת הורדות בקטגוריה של לייף סטייל. הקפיצה הכי משמעותית שלנו הייתה כשבמשך 24 שעות שחררנו אותה להורדה בחינם, והיא הגיעה למקום 15 ברשימת 20 האפליקציות המובילות בעולם, בין gmail ו-youtube מבחינת פופולאריות. ככה שהיו לנו כמה שבועות מאוד מרגשים".

 

אתם חבורה ישראלית מאוד. איך וידאתם שאתם מכינים תוכן שהוא רלוונטי לקהל מחוץ לישראל?

"מראש כיוונו לקהל אמריקאי, גם מבחינת סוג המתכונים וגם מבחינת כל מרכיב ומרכיב. אנחנו נעזרים באנשי מקצוע אמריקאים, שמוודאים שלא נפרסם מתכון שאי אפשר להשיג את המצרכים בשבילו במכולת בניו-יורק".

 

מה השלב הבא?

"בסבב הגיוס הראשון שלנו, קיבלנו דחיפה משמעותית קדימה בזכות ההשקעה של דב מורן (המשקיע מאחורי דיסק-און-קי). עכשיו אנחנו נמצאים בסיבוב הגיוס השני שלנו ופוגשים משקיעים בכל יום. חוץ מזה, אנחנו מחפשים שפים אמריקאים לעשות איתם את הגרסה הבאה".