כשהרב אורי שרקי נשאל אם הוא זקוק להוכחות לוגיות לקיום הבורא, הוא מפתיע ומשיב: "בוודאי, כי אני לא מאמין בו". לדבריו, האל, שמתבקשות הוכחות לקיומו, אינו האל שלו.
<< עוד חדשות, כתבות ותוכן - בעמוד הפייסבוק של ynet >>
<< הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. כנסו >>
"הדיבורים על אלוהים, על קיומו או על אי קיומו, הם חסרי משמעות – לא מצד זה שיש הוכחה או אין הוכחה, זה פשוט דיבור מחוץ לנושא", אומר הרב שרקי.
גם פרופסור שטרנגר לא מוצא טעם בשאלה אם אפשר לגשת לסוגיית הבורא בכלים לוגיים. "ככל שהמדע התקדם, כך מושג האל הפך להיות לחלוטין לא קשור למשהו שאנחנו יודעים על העולם", הוא מסביר. "בתוך המסגרת המדעית כפי שאנחנו מכירים אותה היום - לשאלה הזאת אין שום משמעות".
האם ניתן להוכיח אמפירית את קיומו של אלוהים? האם פג תוקפו של הדיון הרציונליסטי על מציאותו של האל? והאם הרב שרקי יענה להפצרותיו של אליעזר שטורם, ויחשוף דבר מה על האלוהים שהוא מאמין בו? ynet ו"אורות - טלוויזיה יהודית" מזמינים אתכם להצטרף לדיון.