קייטנות ארגוני טרור ברצועה - כתבות נוספות ב-ynet:
מדי שנה מתחרים ביניהם הפלגים הצבאיים על "הכשרת לבבותיהם" של הילדים והנערים ללחימה בישראל. לפיכך, בין השאר, בקיץ הנוכחי יוכלו תושבי עזה לבחור לשלוח את ילדיהם למחנות קיץ של חמאס, הג'יהאד האיסלאמי וועדות ההתנגדות.
בארגוני הטרור מייחסים חשיבות רבה לקיומן של קייטנות הקיץ, הן משום שהם רואים בהן אמצעי לטיפוח דור הפעילים הבא והן כדי להגדיל את התמיכה הציבורית בהם.
הקייטנות לא מהוות מפגש ראשון של הנערים העזתים עם כלי נשק ועם אידיאולוגיית ההתנגדות במסגרת מערכת החינוך ברצועה. הן מהוות המשך ישיר לפרויקט לימודי של בתי הספר התיכוניים של ממשלת חמאס, אשר במסגרתו מקבלים בני הנוער הכשרות צבאיות גם במהלך שנת הלימודים.
בכירים בחמאס טוענים שבקייטנות התנועה השונות ישתתפו הקיץ כ-100 אלף ילדים. בטקס ההכרזה על פתיחת פעילותן השתתף ראש הממשלה איסמאעיל הנייה, שאמר שמטרתן היא להנחיל למשתתפים ערכים, לחזק את המוסר ולהפיץ את רוח הג'יהאד.
לתושבי עזה יש אלטרנטיבות לא מיליטנטיות לקיץ הקרוב. במקביל למחנות של הזרועות הצבאיות ברצועה, מקיימת סוכנות הסיוע לפליטים של האו"ם, אונר"א, קייטנות משלה הכוללות בעיקר פעילויות ספורט. הסוכנות הודיעה כי במחנות הקיץ שלה ישתתפו 150 אלף ילדים במסגרת 125 קייטנות שיתקיימו בכל רחבי הרצועה. בשנים קודמות הושחתו מחנות הקיץ של אונר"א בעזה על ידי גורמים שונים שמחו נגד רצון הארגון להנחיל ערכים שאינם עומדים בקנה אחד עם אלה של ארגוני הטרור.