אוהדי מנצ'סטר יונייטד חשבו שמדובר רק בעניין של זמן עד שיוכרז כי טיאגו אלקנטרה ילבש את מדי המועדון בעונה הבאה. אלא שקשר ברצלונה ככל הנראה שינה את דעתו בימים האחרונים ועל פי דיווח אמש (ד') בספרד, החליט לחתום דווקא בבאיירן מינכן.
עוד ב-ynet ספורט:
תחנת הרדיו "קאדנה קופה" פירסמה בשעת לילה מאוחרת כי טיאגו כבר סיכם את תנאיו בקבוצה של פפ גווארדיולה ובימים הקרובים יגיע לגרמניה כדי לחתום על חוזהו. אלופת אירופה תצטרך לשלם על המצטיין בגמר יורו 2013 כ-18 מיליון אירו, סעיף השיחרור שלו בחוזה.
בספרד טוענים כי אחת הסיבות לכך שטיאגו שינה את דעתו, מעבר להיכרות שלו עם גווארדיולה, היא כי אחיו של המאמן החדש של באיירן, פרה,
הוא סוכנו של השחקן. על פי "קאדנה קופה" יקבל הקשר המצוין שכר של 4 מיליון אירו לעונה.
ההגעה הצפויה של טיאגו תגדיל את כאב הראש של גווארדיולה, שמחזיק בחוליית קישור עם שמות מרשימים לכל הדעות. מלבד טיאגו, יתמודדו על מקום בהרכב, בסטיאן שוויינטייגר, חאבי מרטינס, לואיס גוסטבו, טוני קרוס, תומאס מולר ושרדאן שאקירי, שיתחרו על שלושה מקומות בקישור.