שני טיפולים שונים. זה החל בטיפול רטוב בחמאם התורכי המקורי של המלון, שקיים במבנה מאות שנים וסביבו למעשה נבנה אזור הספא. חדר החמאם המחודש מצופה בשיש אותנטי שיובא במיוחד מתורכיה, התקרה המקורית בנויה ככיפה וצבועה כחול, ויש בה פתחים לכניסת אור שמש טבעי. החדר מחומם בטמפרטורות גבוהות, המדמות את החימום שהתקיים בעבר באמצעות גחלים, במרכזו מוצבת במה מחוממת מצופה שיש, עליה מתבצע הטיפול. זה מתחיל בפילינג גוף טבעי כולל ניקוי השכבות העליונות של העור. המטפלת מקרצפת כל סנטימטר בגופי (טוב, כמעט), כאשר תוך כדי הטיפול אני זוכה ל"מכות" מים חמים וקרים. הטיפול לגמרי מעורר ובעיקר מנקה. פיזית וגם רוחנית. כעבור חצי שעה אני על הרגליים, חוצה לחדר ממול למסע הירגעות בטיפול איורוודה. השמן החם שזולף על המצח והעיסוי הרך בכל הגוף, גורמים לי אט-אט לשקוע אל תוך תרדמת של עונג.

בית המלון שלא ארצה לעזוב לעולם (ואחלום לגור בו). מדובר בשני בתים ערביים ענקיים ועתיקים בעכו העתיקה, רחוב אחד מהים, שאוחדו לבניין אחד. הבנייה ואיחוד נעשו במסגרת תהליך שימור מורכב שנמשך תשע שנים, במסגרתו הוטסו לארץ עשרות עובדים איטלקיים (לשחזור ציורי הקיר) ועוד עובדים רבים מאזורנו שבמלאכת נמלים החזירו למבנים העתיקים, חלקם בני מאות שנים, את הזוהר של הימים ההם. מאחורי המיזם עומד אורי ירמיאס, האיש והזקן (שכולם מכירים כאורי בורי – כן, ההוא מהדגים). מלון האפנדי כולל 12 חדרים, כל אחד שונה בגודלו, בציורי התקרה המרהיבים שבו ובמיקומו. בתוך זמן קצר הצליח המלון להשתחל לרשימת 154 בתי המלון הטובים בעולם לשנת 2012-2013 ולכתבות ואזכורים במגזינים נחשבים נוספים ברחבי העולם.
מבנה המלון בנוי למעשה משכבות שונות, שחלקן נחשפו רק כאשר החל תהליך השימור. כך למשל, מרתף היין, אליו מגיעים דרך חדר האוכל של המלון. המדובר במרתף מהתקופה הצלבנית עם שרידים מהתקופה הביזנטית שהוסב למרתף יין. לאווירה יותר רומנטית אפשר לטפס במדרגות (או לקחת את המעלית) לגג הפתוח שמשקיף אל הים ואל הבתים המקסימים ברובע העתיק של עכו. בשעות של סוף היום אפשר ליהנות שם מכוס יין צוננת, לצד גבינות משובחות וזיתים מקומיים וליהנות מהשקיעה. לאורך השהייה, מוגשים במתחם הטיפולים פירות וחליטות תה.
אפשר ללכת על חבילות או טיפולים נפרדים. החבילה המרעננת שכוללת טיפול זוגי לבחירה 45 דקות (ארומטרפי, רקמות עמוק, שוודי, רפלקסולוגיה או הריון), ארוחת בוקר זוגית ושימוש בעמדת חליטת תה ופירות ועוגיות עולה 740 שקל. החבילה הטורקית, שכוללת 30 דקות טיפול חמאם טורקי לכל אחד, 30 דקות טיפול משלים זוגי לבחירה (רפלקסולוגיה, קצוות, עיסוי קרקפת או עיסוי גב צוואר), ארוחת בוקר זוגית ושימוש בעמדת חליטת תה ופירות ועוגיות עולה 980 שקל. החבילה האקזוטית, שכוללת פילינג זוגי 25 דקות (לבנדר גרניום, אשכולית למון גראס או וניל פצ'ולי), 75 דקות טיפול איורוודה זוגי, 2 כוסות קאווה ושימוש בעמדת חליטת תה ופירות ועוגיות עולה 1,250 שקל. אם הולכים על הטיפולים הנפרדים - טיפול חמאם - 270 שקל, טיפול איורוודה - 420 שקל. קיימות גם חבילות הכוללות לינה במלון.
מלון האפנדי, רחוב לואי התשיעי, עכו. פרטים באתר האינטרנט או בטלפון: 074-7299799
בשפע, לאורך הטיילת של עכו, או במגרש החניה הגדול הצמוד למגדלור