לואיס סוארס ביסס בשנים האחרונות את מעמדו כאחד הכדורגלנים הטובים בעולם, אך במקביל עשה לעצמו שם של פרובוקטור לא קטן. מבין כל השערים והשערוריות שסיפק החלוץ האורוגוואי, זכורים בעיקר שני רגעים ביזאריים שהותירו כתם גדול על הקריירה שלו. הראשון אירע בנובמבר 2010 כשסוארס, אז עוד באייאקס, נשך את אוטמאן באקאל מאיינדהובן בכתפו, והשני באפריל האחרון, כשנעץ את שיניו בשחקן יריב, הפעם בזרועו של ברניסלב איבנוביץ' מצ'לסי.
עוד ב-ynet ספורט:
לא מעט כדורגלנים שואפים לחקות את ביצועיו המרשימים של סוארס על הדשא, אולם מסתבר שיש אחרים שדווקא התרשמו מהצד היותר אפל ומטורף באופיו של השחקן. אחד מהם הוא אדווין הורטאדו, מגינה בן ה-30 של דפורטיבו קוואבדו מהליגה הראשונה באקוודור, שבמהלך המשחק מול ברצלונה המקומית בסופ"ש האחרון, יצא מכליו ונשך שחקן יריב באפו.
אולם, כנראה שמה שאסור בפרמייר-ליג מקובל באקוודור ובעוד שבמקרה של סוארס זה נגמר בהשעייה מעשרה משחקים, הורטאדו יצא בזול וספג רק כרטיס הצהוב, אולי גם בשל התגובה של השחקן הנפגע, אנדרס פרנוציה, ש"עשה סוארס" משל עצמו ונפל בתיאטרליות יתר לדשא.