עוד חדשות מהעולם:
מכותרים במדבר: פלסטינים עצורים בסיני
אם תאושר הצעת החוק לא יוכלו העובדים בבתי הספר, בבתי החולים ובמוסדות הממשלה לעטות על ראשם כיפה, חיג'אב או טורבן, ולא לענוד צלב או מגן דוד שגודלם עולה על הממוצע. הטון השולט בהפגנה היה מוסלמי. אנשי מסגד מקומי צעדו בהפגנה עם שלט גדול שעליו נכתב: "כינוס רב-אמונה למען השלום".
נומן סדפר, מהנדס מוסלמי בן 24, אמר כי "זה הזמן שכל הדתיים יתאחדו למען מה שהם מאמינים בו". סדפר, במקור מפקיסטן, אמר ועל ראשו כיפה מוסלמית: "באנו לכאן למען החופש. אתה לא יכול לכפות דברים סתם כך".
לפי רשת CBS, הצעת החוק נחשפה רשמית בתחילת השבוע, והספיקה לעורר זעם בקרב הדתיים בקוויבק. סקרי דעת קהל קובעים שיש תמיכה מסוימת באמנה, במיוחד בפרברי המחוז, ואילו המתנגדים טוענים שמדובר בהצעת חוק מפלה.מפלגת השלטון הבדלנית PG, שלה מיעוט בבית המחוקקים, טוענת שהצעד הכרחי להבטיח שהשירות הציבורי ניטרלי ומגן על השוויון בין המינים. לפי העיתון Toronto Star, ראש ממשלת הפרובינציה פאולין מרואה שיבחה את מודל האינטגרציה החילונית בקוויבק, האוסר על חבישת חיג'אב בבתי הספר.
רבים מבאי המצעד חוששים לעבודה שלהם, גם זו העתידית. סאלמה אחמד, תלמידת תיכון מוסלמית בת 17, אמרה כי אינה רוצה שאפשרויות הקריירה שלה ייפגעו. "כולנו מודאגים בבית הספר", היא אמרה.
עקב קיומה של ההפגנה ביום כיפור לא נכחו בה חברי הקהילה היהודית בקוויבק, וספק אם הם ישתתפו בהפגנה עתידית. דובר המרכז ל"קולקטיב נגד איסלאמופוביה" בקוויבק אמר כי מטרת ההפגנה היא לאחד את נציגי כל הדתות, אך היהודים זועמים.
"ההפגנה תוכננה מבלי לקחת בחשבון את השתתפות הקהילה שלנו משום שזה יום כיפור, שהוא היום הקדוש ביותר בלוח השנה היהודי", אמר דויד אולט מהמרכז לישראל ולנושאים יהודיים.
הוא הדגיש כי המרכז לא ישתתף בהפגנות וינסה לשוחח ישירות עם הממשלה על דאגת הקהילה בנוגע להצעת החוק. בהודעה רשמית של המרכז נכתב כי הקהילה לא תלך שולל על ידי מארגני ההפגנה ה"מפוקפקים", בהם "פונדמנטליסטים דתיים קיצוניים שאיתם הקהילה היהודית לעולם לא תפעל למטרה משותפת".