חדש בארץ: טבארי נוני - צמח בריאות טרופי

None

None פורסם: 05.10.13, 11:14

צמח הנוני הינו אחד מ-80 מינים של ה-Morinda Citrifolia (מורינדה ציטרפוליה) אשר גדל באיים הפולינזיים הפזורים באוקיינוס הפסיפי, מלזיה, הודו,דרום מזרח אסיה ובאיים הקריביים. הנוני, ממנו מפיקים את Tabari Noni, מגיע מקוסטה ריקה, וגדל בחווה אורגנית בה מעולם לא נעשה שימוש בחומרי הדברה או כימיקלים. החווה סמוכה להר הגעש Poas, המספק אדמה עשירה במינרלים וניוטריינטים, הדרושים להתפתחות תקינה של הצמח ולהבטחת ערכים תזונתיים גבוהים בסיום התפתחותו.הפרי הגולמי נקטף ומופק בחווה עצמה וכך נמנע שינוע של הפרי, אשר עלול לגרום לחשיפתו לתנאים אשר יפגעו בתכולתו ובערכיו התזונתיים.

 

בנוני נמצא כמות משמעותית של Pro Xeronine, המשמש חומר מוצא ל-Xeronine, תרכובת אלקלואידיתהתורמת בצורה משמעותית לתקינות החלבונים ולפעילותם בגופנו. יעילותו של הנוני מוכחת בוויסות המערכת החיסונית ושמירה על תקינותה, הורדת לחץ הדם, איזון מערכת העיכול, כנוגד כאבים וחמצון עוצמתי, וכתכשיר אנטי דלקתי.

 

מעלי הנוני מופק גם סבון, אשר מעבר לתכונותיו האנטי דלקתיות ונוגדות הכאב, יעיל גם בתיקון ויצירה מחדש של תאי העור. מהמידע שניתן ע"י היצרן למדנו כי זרעי הנוני הינם עשירים בחומצה לינולאית - חומצת שומן חיונית המזינה את העור בלחות, עוזרת להתאוששות העור מטראומה (פצעים, חתכים וכו') ומעודדת את התחדשותו. שילוש זה הינו מושלם עבור לקוחות הסובלים ממחלות עור כגון: אטופיק דרמטיטיס (אסטמה של העור) ופסוריאזיס.

 

התכשיר מאושר על ידי משרד הבריאות וזכה להכשר בד"צ חוג חתם סופר, וסבון הנוני מאושר על ידי מכון התקנים בישראל.