השבוע תושק מהדורת 2013 הישראלית של ספר ה-Superbrands (מותגי העל) של ישראל. ליקטתי מתוכו מספר עובדות פחות מוכרות וקצת מפתיעות על המותגים שכולנו חשבנו שאנחנו מכירים.
שטראוס, שהיא כיום חברה בינלאומית הפועלת במדינות רבות, החלה ברפת שהכילה שתי פרות, שהקימו הילדה וד"ר ריכרד שטראוס בשנת 1936 בנהריה. ריכרד היה חולב כל בוקר את הפרות ומוכר את החלב בשווקים, והילדה הייתה מכינה מהשאריות קצפת, שאותה מכרה על תותי שדה טריים.
דלתות רב בריח מותקנות בכל שגרירויות ישראל בעולם. בהפיכה שנערכה במצרים בשנת 2011, דלת רב בריח הגנה על צוות השגרירות הישראלי מפני ההמון שבחוץ במשך שש שעות, עד להגעת צוות החילוץ.
דוד עזריאלי, שהיה הראשון להקים בישראל קניון (קניון איילון) היה גם זה שהמציא את המילה העברית לקניון (Mall) כשילוב של שתי מילים: קניות ו-חניון.
למרות שאם נשאל אתכם תגידו בוודאי שעל גביע קוטג' של תנובה מופיעה פרה על האריזה, מדובר בתשובה שגויה. הפרה לא מופיעה על אריזות הקוטג' מאז שנת 2004.
לרשת נכנסים ארבעה סוגים של קונים: "המכורים לקריאה" – שרוכשים בכל חודש מספר ספרים, "חובבי הספרים" - שקונים ספר לפחות פעם בחודש, "קוראים מזדמנים" ו"קוני המתנות".
בשנת 2013 יימכרו ב-51 סניפי הרשת 2.5 מיליון פיצות.
בכל דקה נמכרות בישראל 65 אריזות קפה טורקי עלית, בכל יום נמכרות כ-100 אלף אריזות, ובכל שנה 34 מיליון אריזות. מה שאומר, שבכל שנה נלגמות בישראל 350 מיליון כוסות של קפה טורקי.
עדן, על שמו קרויה הרשת, הוא אחד מבניו של מייסד הרשת והמנכ"ל, גיא פרוביזור.
השם סימילאק מבוסס על צירוף המילים באנגלית SIMilar to LACtation (ובעברית: "דומה לחלב אם").
כשסטימצקי הושקה לראשונה בארץ ישראל בשנת 1925 היא פתחה חנויות לא רק בפלשתינה אלא גם בבגדד, קהיר ודמשק.
על כל חמש אריזות טונה בשמן שנרכשות בישראל, נמכרת רק אריזה אחת של טונה במים.
בנוסף לסניפים בישראל, לסופר-פארם יש 51 סניפים בפולין ומספר סניפים בשנחאי ובבייג'יינג אשר בסין.
במפעל זיקוק הסוכר של החברה בקריית גת (סוגת - "סוכר מקרית גת") מזוקקים מדי שנה 250 מיליון אריזות סוכר במשקל 1 קילוגרם.
הזוכה הראשון בהיסטוריה של מפעל הפיס היה יצחק כהן, סוחר טקסטיל מתל אביב, שזכה בשנת 1951 בהגרלה שנערכה ביום שלישי, כי הוחלט שמדובר ביום "עם מזל" כי נאמר עליו "פעמיים כי טוב".
סך מכירות כרטיסי לוטו בהגרלה הראשונה שנערכה בשנת 1968 בישראל היה 110 אלף לירות.
בנק לאומי היה הראשון בישראל, בשנת 1971, להשיק מכשיר אוטומטי, שנודע לימים בשם 'כספומט'.
מבחינת מספר לקוחות, כללית היא קופת החולים השנייה בגודלה בעולם.
כשחברת כרטיסי האשראי הוקמה בישראל בשנת 1975 עבדו בה 20 איש. היום היא מעסיקה 1,700 עובדים.
היקבים הם מיזם משותף של שבעה ישובים מרמת הגולן: אורטל, אלוני הבשן, אל-רום, רמת מגשימים, גשור, יונתן ועין זיון ביחד עם ישוב גלילי אחד: רמות נפתלי.
מדובר במותג בינלאומי, כשבכל דקה אוכלים ממנו בעולם 19,000 גביעים.
בקמפיין השקת מניפת הצבעים החדשה של טמבור, הכוללת 1,561 גוונים, עלו ברחבי הארץ 1,561 שלטי חוצות, שכל אחד מהם 'נצבע' בגוון אחר מתוך המניפה.
חוגלה קיימת כבר 50 שנה והיא הייתה הראשונה לייצר בישראל נייר טואלט.
בשנת 2012 נמכרו ב-40 סניפי הרשת יותר מ-2 מיליון בשמים לגברים ולנשים.
בישראל נולדים 170,000 תינוקות בכל שנה (כולל התינוק של יונית לוי ועידו רוזנבלום). כל תינוק משתמש בשבעה חיתולים ביום. האגיס הוא החיתול הנמכר ביותר בישראל. עכשיו אתם יכולים לעשות לבד את החשבון...
דן חסכן המיתולוגי, שהושק השנה מחדש, פועל כיום כקהילה וירטואלית באינטרנט ורשומים אליו כ-150 אלף ילדים.
משפחת איתני, שהקימה את ביתילי בשנת 1986, היא גם הבעלים של שטיחי כרמל מאז שנת 1994.
אחרי קפה, כריך חביתה הוא המוצר הנמכר ביותר בארומה. 75% מהצרכנים מבקשים אותו בלחם חיטה מלאה, דגנים או לחם קל ורק 25% בלחם לבן.
ממציא הביסלי הוא דן פרופר, כיום יו"ר החברה ומבעליה, שבעת שכיהן כמנהל מפעל החברה בחולון חיפש "תעסוקה" למכונות לייצור הפסטה והאטריות של אסם.
מדי שנה, נערכים באסותא 100 אלף ניתוחים ופועלת בו יחידת ההפריה החוץ גופית מהגדולות בעולם.
אלקטרה משווקת מזגנים ליותר מ-60 מדינות בעולם, ובהן כאלה שאין להן יחסים דיפלומטיים עם ישראל.
הטיסה הראשונה של אל על התקיימה בשנת 1948 ונועדה להטיס את נשיא המדינה הראשון, חיים ויצמן.
בישראל מגדלים 30,000 דונם של שדות חומוס. מדונם חומוס ניתן להפיק רק 250 ק"ג גרגרי חומוס.
שני השחקנים ההוליוודיים שכיכבו בפרסומות האחרונות של yes: ג'יימס גנדולפיני ז"ל וג'וליה דרייפוס, מככבים בימים אלה בסרט קולנוע חדש שמוצג בישראל.
מדי שנה, מיוצרים מיליון שעוני ROLEX אמיתיים. זיופים של רולקס, יש פי כמה וכמה.
תאגיד פאנאסוניק היפני שהוקם ביפן בשנת 1918, החל את דרכו העסקית כבית מלאכה לייצור בתי נורה.
הנוסחה המקורית לייצור הבירה, במבשלה שהקים בקופנהאגן ג'ררד היינקן, לא שונתה מאז שנת 1864 והיא מבוססת על שמרים, שפותחו על ידי אחד מתלמידיו של לואי פסטר.
פירוש המילה שטרן בגרמנית היא "כוכב", וזו הסיבה לשימוש בכוכב כסמלה המסחרי של החברה.
מדי שנה, נמכרים בישראל 400 אלף בקבוקים ויותר מחצי מיליון מוצצים של Philips AVENT.
כמות הפרלינים של פררו רושה שמיוצרת בעולם בשבוע יכולה לכסות את הפירמידות במצרים.
המוצר הראשות שנמכר ב-eBay על ידי מייסד החברה היה עט לייזר מקולקל.
הסיבה שבשם המותג מופיעה המילה "ריגאל" נובעת מן העובדה, שהמלכה ויקטוריה הפכה את המבשלה לספקית רשמית של בית המלוכה הבריטי, מה שאיפשר לאחים שיבאס להוסיף לשם המותג שלהם את החותם המלכותי – ריגאל.
ב-1883 פותחו במעבדות קרלסברג שמרים מיוחדים, שהבטיחו ייצור מדויק של בירה באותו טעם ואיכות גם בייצור המוני. השימוש בשמרים הוענק ללא תשלום לכל המבשלות בעולם כדי לשפר את איכות הבירה העולמית.
התמונה הפופולרית ביותר שלקוחות מבקשים שתופיע על כרטיס האשראי המעוצב שלהם היא של דולפין.
אחרי קפה, המוצר הנמכר ביותר ב-130 סניפי הרשת הוא סלט חלוּמי.
השחקן מל גיבסון סייע לאיש מכירות של אמריקן אקספרס בקליפורניה לגייס את בעל העסק, שבו ערך גיבסון קניות באותו זמן.
מותג המקררים אמנה נקרא על שם מחוז amana במדינת אייווה בארצות הברית, שם הוקם המפעל הראשון של החברה.
כדי שיהיה אפשר לרשום את שם המותג כסימן מסחרי רשום, הושמטה האות e מסוף המילה Absolute כדי ליצור מילה חדשה, שמזכירה בצלילה ובמראה את המילה "אבסולוטי".
בין השאר, משתמשות במוצרי אהבה מים המלח הסלבריטאיות מדונה, דמי מור, דונה קארן, נטלי פורטמן, מריל סטריפ, הילרי קלינטון ורעייתו של נשיא ארצות הברית – מישל אובמה.
בשנת 1980 גילה משה המאירי ז"ל, מתחת לעץ תאנה עתיק ברמת הגולן את נביעת מעין הסלוקיה. מאז, ניתן למצוא את מי המעיין המינרלים בתוך בקבוקי וכדי המותג.
במחלבות גד בדקו ומצאו, שגודלה האופטימלי של קוביית הגבינה הבולגרית שמלווה פלח אבטיח הוא 1X1X1 סנטימטר.
הצרכן הישראלי צורך בממוצע חמישה קילוגרם נייר טואלט בכל שנה.
השם "שופרסל" הומצא בשנת 1958, כשהוקם הסניף הראשון של הרשת ברחוב בן יהודה בתל אביב, והוא מורכב מצמד המילים "שופרא" (איכותי, מובחר) ו"סל".
הסגירה בכדים אותם נשאו החלבנים של תנובה לפני קום המדינה הייתה כל כך יעילה, עד שאנשי המחתרות שלחמו בבריטים השתמשו בכדים אלו כדי להטמין בהם כלי נשק עמוק באדמה מבלי לחשוש שתחדור אליהם רטיבות שתקלקל אותם.
ערן יסעור הוא עורך המהדורה הישראלית של ספר הסופרברנדס, שמהדורת 2013 שלו יצאה השבוע לאור ביוזמת ארגון ה-Superbrands הבינלאומי. את הספר ניתן לרכוש ברשתות הספרים או לקרוא עותק דיגיטלי שלו באתר www.superbrands.co.il תחת הלשונית "התנ"ך של המותגים"