אל תחמיצו את התקצירים ב-ynet ספורט:
קליצ'קו מנהיג את מפלגת "הברית הדמוקרטית למען רפורמה", התומכת בהצטרפות אוקראינה לגוש האירופי - הדבר שעומד בראש סדר היום הציבורי ולמעשה עורר את המחאה. אגב, ראשי התיבות של שם מפלגתו - UDAR - מזכיר באוקראינית "מכת אגרוף", כיאה לקליצ'קו.
צפו: קליצ'קו מפריד בין מפגינים לשוטרים
אבל זה לא הכל. ביום ראשון הוא מנע, כמעט בגופו, התנגשות אלימה בין מפגינים לבין כוחות הביטחון. מנהיגי האופוזיציה, שהובילו את ההפגנה, ניסו להרגיע את המפגינים ועלו לבמה שעליה נכתב "אוקראינה היא אירופה".
קליצ'קו גינה את הניסיון לפרוץ למשרדי הנשיא ואמר כי מדובר במאמץ פרובוקטיבי שעלול לגרום לממשלה להכריז על מצב חירום.
אגב, המתאגרף האגדי, הידוע בכינויו "ד"ר אגרוף הברזל",הוא אחד מארבעה מתאגרפים בלבד שזכו בתואר אלוף העולם במשקל כבד שלוש פעמים
. השלושה האחרים הם מוחמד עלי, איוונדר הוליפילד ולנוקס לואיס, שכבר הודיע כי ישקול לחזור מפרישה ולהתמודד מול אחד מהאחים קליצ'קו - ולדימיר או ויטאלי. בינתיים, בעולם האיגרוף מחכים לשמוע מויטאלי אם הוא מתכוון להגן על התואר העולמי שלו, או שזה יישלל ממנו.
כזכור, בשבוע שעבר הודיעה הממשלה בקייב כי לא תחתום על הסכם סחר ושיתוף פעולה חשוב ביותר עם האיחוד האירופי, ובכך הציבה מכשול בדרכה של המדינה להצטרפות לאיחוד האירופי. החלטת הממשלה הוציאה אלפי אנשים לרחובות, שגם דרשו את שחרורה מהכלא של ראש הממשלה לשעבר יוליה טימושנקו.