נשיא ארצות הברית ברק אובמה אמר הבוקר (שבת) שהוא שוקל דרכים חדשות ללחוץ על משטרו של נשיא סוריה בשאר אסד. אובמה, שאמר את הדברים במסיבת עיתונאים משותפת עם עבדאללה מלך ירדן, בחוות "סאנילנדס" שבמדבר קליפורניה, הודיע בנוסף על מתן סיוע כלכלי נוסף לממלכה.
אובמה אמר לעיתונאים כי הוא לא מצפה שהמשבר בסוריה ייפתר בזמן הקרוב. "נצטרך לנקוט בכמה צעדים מידיים כדי לסייע מבחינה הומניטארית", אמר הנשיא האמריקני. "יהיו כמה צעדים שאנחנו יכולים לנקוט כדי להפעיל יותר לחץ על משטר אסד ואנחנו נמשיך לעבוד עם כל הצדדים כדי לנסות להתקדם לעבר פתרון דיפלומטי".
אובמה לא פירט איזה צעדים נשקלים, אך מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי אמר מוקדם יותר, במהלך ביקורו באסיה, כי שורה של תרחישים חדשים נמצאת בדיון. מאז תחילת המלחמה בסוריה, ירדן קלטה יותר מ-600 אלף פליטים סורים בתחומה. לאחר פגישתו עם מלך ירדן, אובמה הודיע כי בכוונתו לבקש מהקונגרס להעניק לממלכה ערבויות בסך מיליארד דולר.

בסוף השבוע דיווח עיתון ה"וול סטריט ג'ורנל" כי סעודיה הסכימה לספק למורדים הסורים כלי נשק מתקדמים, בהם טילי כתף שמסוגלים ליירט מטוסים. כך לפי דיפלומטים מהמערב ומארצות ערב שציינו גם כי סעודיה הציעה לספק לאופוזיציה לראשונה מערכות ניידות סיניות של הגנה אווירית וטילים נגד טנקים תוצרת רוסיה.