האירוע התרחש בשבת האחרונה על גג ביתו של שאדי סידר, מתנדב בצלם חברון. כששאל את המתנחל מדוע הוא חדר לשטח ביתו, ענה לו הלכוד: "הגג הזה שלי, כל הארץ היא שלי וכל מה שיש בארץ הוא שלי".
בינתיים, התאספו מתנחלים נוספים מתחת לבית ובהמשך הגיע גם כוח צה"ל. החיילים דרשו מסידר להסיר את הדגל בטענה שהדבר אסור, חרף העובדה שבתיעוד נראים דגלי ישראל רבים מסביב.
במהלך העימות מול סידר נשמעים החיילים מתייעצים בינם לבין עצמם ואחד מהם אמר: "אין סיבה שנעשה את זה בכוח כשיש מצלמות". הקצין בכוח תועד מדבר בטלפון ושואל את בן שיחו: "יש כאן מצלמות. אתה רוצה שאוריד אותו בכוח?". בסוף עזבו החיילים את הגג מבלי להסיר את הדגל והבטיחו לשוב עם צו.
מדובר צה"ל נמסר: "לצבא אין מדיניות של הסרת דגלים ואין כל כוונה לנקוט מדיניות כזו. מדובר ביוזמה מקומית והנושא ייבדק".
מארגון בצלם נמסר בתגובה: "חיילי צה"ל מחויבים להגן בראש ובראשונה על הפלסטינים, שהם האוכלוסייה המוגנת בגדה. בוודאי שאסור להם להעניק סיוע למתנחלים הפולשים לבתיהם של הפלסטינים ולרצות גחמה של מתנחל".
Read this article in English