התקרית המוזרה אירעה ביום ראשון, אז הטמין החשוד מטען נפץ במכונית וולבו. במשטרה חושדים שהוא גרם לפציעתו משום ששכח לכוון את השעון שלו בבוקר.
"אם היה ברכב מישהו הוא היה נהרג בוודאות". זירת הפיצוץ
"בפצצה הזו השתמשו בחומר נפץ באיכות גבוהה. זה לא היה חומר זבל", אמר מקור משטרתי לעיתון "מירור". "נראה שהמפגע טעה בתזמון שלו. כנראה שמדובר במקרה שבו הוא לא הזיז את השעון שלו קדימה ביום ראשון והפצצה התפוצצה מוקדם מדי.
אם מישהו היה במכונית או בסמוך לה באותה עת, הוא היה נהרג".
במשטרת דבלין חושדים שהפיצוץ אירע על רקע מאבקים בין כנופיות בעיר. "קצין המשטרה דייב טיילור אמר שתוצאות הפיצוץ היו יכולות להיות "חמורות מאוד". המשטרה ביקשה את עזרת הציבור במציאת החשוד בפיצוץ המכונית. "אנו קוראים לכל מי שאסף אדם פצוע באזור רחובות ניו סטריט וקלאנברייסיל זמן קצר אחרי השעה 23:00 לפנות אלינו", אמר טיילור.
לדברי קצין המשטרה, "אין ספק שהמכונית הייתה היעד למתקפה". הבעלים של מכונית הוולבו, איש עסקים מקומי, סירב להתראיין לתקשורת.