נאמר כבר הכל. זהו. גם עונת 2013/14 מאחורינו, ואחרי שבמחזור האחרון הוכרעה גם זהות מלך השערים של העונה, זה הזמן לסכם. אז מה היה לנו כאן. מי הוא שחקן העונה, ומי המאכזב? מהי הקבוצה המצטיינת ומי אכזבה? מי מאמן המצטיין? ומי נבחר לג'נטלמן של העונה? תתרווחו ותתרכזו. כל התשובות בפנים.
ערן זהבי (מכבי ת"א)
דומה שמעולם לא היה קל יותר להחליט על זהות הכדורגלן המצטיין. לעתים רחוקות משפיע שחקן אחד באופן בולט כל-כך על קבוצה שלמה שגם חלקיה האחרים לא זייפו.
תנו למספרים לדבר: כבש 29 שערים יותר מכל קשר אחר בתולדות הליגה. הפך לסגן מלך השערים בכל הזמנים אחרי נסים אלמליח המיתולוגי (30 שערים). הגיע להכי הרבה הזדמנויות מכל שחקני הליגה בזכות תנועה טובה. ואולי החשוב ביותר, שחקן-הכרעה בזמן אמת.
תוסיפו 6 בישולים ותקבלו מעורבות ישירה ב-35 שערים, מתוך סך 76 שהקבוצה הבקיעה. באחוזים, זהבי מעורב ביותר מ-45 אחוז משערי האלופה.
מכבי ת"א
נכון, זהבי עשה את ההבדל, אבל גם שאר חלקי הקבוצה עשו את העבודה. עצם העובדה שמכבי ת"א הוכתרה בהפרש של 16 נקודות, שווה לשיא כל הזמנים של מכבי חיפה בעונת 2005/6, אומרת הכל.
ברק בכר (הפועל קריית-שמונה)
באופן טבעי, פאולו סוזה, שחיבר בין כל חלקי הפאזל במכבי ת"א, צריך להיבחר. המינוס הגדול שלו היה שהחליט על הרכב חלש יחסית במשחק הגביע מול אשדוד, שילם בהפסד, ומנע דאבל אפשרי בהחלט.
אולי סוזה היה מרוצה מהאליפות, שיש לו חלק נכבד בה, אבל החלטנו שהתואר יינתן דווקא למאמן צעיר שהדהים את כולם. ברק בכר.
מי האמין לפני פחות משתי עונות, כאשר איזי שרצקי החליט על המינוי "המוזר" של מאמן הנוער חסר הניסיון אחרי עזיבת גילי לנדאו, שבכר יזכה להצלחה גורפת.
בשביל קריית-שמונה, שילוב של זכייה בגביע המדינה בנוסף למקום שלישי (השווה אירופה) וזכייה בגביע הטוטו, זה כמעט כמו לזכות בעוד אליפות. ואת כל הדברים האלה ביצע בכר תוך כדי תנועה, כאשר רובם המכריע של שחקני הסגל הוחלפו עוד במהלך העונה.
שוער: אוסטין אג'ידה (הפועל באר-שבע)
הגנה: שרן ייני (מכבי ת"א), איתן טיבי (מכבי ת"א), קרלוס גארסיה (מכבי ת"א), עומרי בן-הרוש (מכבי ת"א).
קישור: דן איינבינדר (מכבי ת"א), מאור בוזגלו (באר-שבע), ערן זהבי (מכבי ת"א), אליניב ברדה (באר-שבע)
התקפה: עומר דמארי (הפועל ת"א), אחמד עבאד (קרית-שמונה)
דרור קשטן ויוסי אבוקסיס (בני-יהודה)
בחרנו שניים, כי לכל אחד מהם יש אחריות להורדת בני-יהודה לליגה הלאומית. הזהובים לא שווים ירידה.
אם שני המאמנים שהצליחו בעבר, אחד מהם נחשב למאמן המעוטר בליגה (קשטן), לא מנעו ממנה לסיים במקום האחרון, הם המאכזבים.
יניב קטן (מכבי חיפה)
היו לו שנים ענקיות במכבי חיפה. הוא אחד מטובי שחקני הקבוצה בכל הזמנים, אבל העונה, יותר נכון החל מהעונה שעברה, היה רחוק מלהציג את היכולת של יניב קטן המקורי. היעדר החדות שלו הייתה אחת מהסיבות לכישלון קבוצתו.
טוני נאווקאמה (הפועל רעננה)
דווקא אחד השחקנים הזרים שהגיע כאלמוני ארצה ושיחק בקבוצה חסרת אוהדים בחלקה התחתון של הטבלה, נתן הצגות.
טוני נאווקאמה, שהגיע לשיאו עם ארבעה בישולים במשחק אחד מול מכבי פ"ת, הפך לסיוט עבור כל הגנה בליגה. יש לו חלק גדול בהישרדות של רעננה לעונה שניה בליגת העל. בעונה הבאה, כך לפחות מסתמן,הוא כבר ישחק בקבוצה בכירה יותר – עירוני קריית שמונה.
מכבי חיפה
בני-יהודה? הפועל ת"א? מכבי חיפה? כל אחת מהן איכזבה מאוד. בכל זאת, הענקנו את התואר המפוקפק לירוקים, שעונת הפרידה שלה מקרית-אליעזר לא התאימה לאימפריה הירוקה.
ברק יצחקי (מכבי ת"א)
המספרת המפורסמת מול מכבי חיפה שקבעה את תצואת המפגש השני בין השתיים בבלומפילד. הפעם זהבי לא היה מעורב במספרת, ברק יצחקי שפציעתו הפכה לעוד טרגדיה ספורטיבית, דווקא כן.
ראיוס פוגע ברפי דהן
רובן ראיוס לא נראה שחקן אלים, אבל ברגע של תאונה מצערת הוא גרם לסיכון המשך הקריירה של קשר בני יהודה, רפי דהן. זה קורה לפעמים, אבל אסור שיקרה.
אריק בנאדו
אין ספק, אחרי הצלחה גדולה אשתקד, הוא נפל עם מכבי חיפה, לא מעט בגלל החלטות מוטעות.
יחד עם זאת, קשה היה שלא להתרשם מאישיותו כאשר היה מאופק בכל הראיונות ונזהר לשמור על כבוד שחקניו. נכשל העונה כמאמן, הצליח, כמו תמיד, להיות בן-אדם.
ynet ספורט ברשתות החברתיות:
צפו: שכונה שלמה בפ''ת חוגגת את הניצחון של מכבי ת''א במילאנו
צפו: שחקני סביליה התנשקו על הפודיום