עוד חדשות מהעולם:
נשיא צנוע ביקש מעמו: אל תתלו תמונות שלי
דובר צה"ל חוגג עם אלג'יריה - וחוטף חזרה
האירוע נערך לעיני קהל של כ-20 אלף איש מחוץ לאצטדיון "קן הציפור" המפורסם, שבו נפתחו המשחקים האולימפיים שנערכו בעיר ב-2008. אולם הוא היה רק הקדמה למאורע המרכזי בעולם כדורגל בוץ: היום תיפתח בסקוטלנד המקבילה המטונפת למונדיאל.
גביע העולם בכדורגל בוץ, שנערך לראשונה ב-2006, מתקיים מאז מדי שנה בשבוע האחרון של חודש יוני והוא נמשך יומיים. הפעם המארגנים הקפידו לציין באתר שלהם כי במקום יוצבו מסכים שעליהם יוקרנו המשחקים מברזיל, כדי שהמשתתפים חלילה לא יפספסו דבר.
כמו במשחקי פיפ"א, גם כאן המשחקים מסודרים משלב הבתים ועד לגמר, כאשר כל משחק נמשך 24 דקות בלבד. כל קבוצה מורכבת משישה שחקנים, לרבות שוער, והמשחקים מתקיימים בשלוש ליגות - גברים בלבד, נשים בלבד וקבוצות מעורבות. והמדים? אף שרוב הקבוצות מסתפקות בחולצה ומכנסיים קצרים מסיבות מובנות, המארגנים דווקא מעודדים אותם להתגנדר ואף מבטיחים "פרס מפתיע" לקבוצה שתוכרז השנה כמתלבשת הטובה ביותר.