הצגה בין החיות: ספר הג'ונגל בספארי

None

עדנה אברמסון פורסם: 03.07.14, 12:02

דור חדש לספר הג'ונגל: מי שמכיר את המחזמר שהפך ללהיט בימתי בשנות ה-90', "ספר הג'ונגל" בעיבודו של אפרים סידון ובבימויו של חנוך רוזן (ובכיכובו של ילד הפלא אז תום אבני), יוכל הקיץ לשחזר את החוויה בהפקה צבעונית ומושקעת המוצגת בספארי ברמת גן.

 

העלילה מוכרת, על פי ספרו של ג'וזף רודיארד קיפלינג: להקת זאבים מוצאת תינוק ביער, מאמצת אותו ומעניקה לו את השם מוגלי. מוגלי גדל כחלק מחבורת החיות בג'ונגל, כולל בלו הדב, פקלי הסנאי ובגירה הפנתר, אך נאלץ להתמודד עם סכנות האורבות לו מצד חיות אחרות, שפחות מרוצות משהותו של גור האדם ביער והיו מעדיפות לאכול אותו, כמו שירחאן הנמר וקא הנחש הערמומי.

 

מי ינצח במאבק על מוגלי? ומתי תגיע שעתו לחזור לחברת בני האדם ולמצוא את מקומו שם? התשובות מתבררות במהלך כמעט שעה של דיאלוגים קצביים ושירים נהדרים על רקע תפאורה ותלבושות מושקעים.

צילום: טיבור יגר
(צילום: טיבור יגר)

במחזה החדש מככבים צחי נוי (לסירוגין), עודד פז, עמית פרקש, עמית יגור ואלון סנדלר ועוד משתתפים רבים, אשר עושים עבודה מצוינת על בימת האמפיתיאטרון.

 

כל השחקנים, עד האחרון שבהם, מפגינים יכולת מרשימה ומאמצים את גינוני החיות שהם משחקים בהבעות הפנים ובמחוות הגוף. יחד הם הופכים את ההצגה לעדכנית ומשעשעת, כזו שילדים בכל הגילים יתחברו אליה בקלות וייהנו ממנה - וגם ההורים שלצדם.

צילום: טיבור יגר
(צילום: טיבור יגר)

העיבוד החדש מתבסס כמעט לחלוטין על זה המוכר, כולל השירים והטקסט, אך בגרסה מעודכנת לשנות האלפיים ומקוצרת כמובן כדי להתאים לשילוב בעת הביקור המשפחתי בספארי.

צילום: טיבור יגר
(צילום: טיבור יגר)

קחו בחשבון: הישיבה באמפיתיאטרון בשעות החמות של היום לא תמיד קלה, אם כי המקום מוצל ביריעות ברזנט ומצויד במאווררים גדולים המתיזים רסיסי מים.

 

בימוי: חנוך רוזן; כתיבה ועיבוד: אפרים סידון וחנוך רוזן; פזמונים: אפרים סידון; ניהול מוזיקלי: מירון מינסטר; תפאורה: ניצן רפאלי; תלבושות: אלה קולסניק; כוריאוגרפיה ובמאי משנה: עומר זמרי.

צילום: טיבור יגר
(צילום: טיבור יגר)

איפה? אמפיתיאטרון בספארי רמת גן

 

מתי? בשבתות בחודש יולי, בכל ימי השבוע באוגוסט, ובחודשים ספטמבר-אוקטובר בשבתות, בחגים ובחופשות. מועדי ההצגות מפורסמים באתר הספארי