רשות מקרקעי ישראל הודיעה היום (א') כי הוועדה המחוזית במחוז מרכז אישרה באחרונה להפקדה תוכנית להקמת 521 יחידות דיור חדשות בנס ציונה. מדובר בתוכנית המיועדת לכניסה הצפונית לעיר, במסגרתה 60 יחידות דיור יהיו מיועדות למעונות סטודנטים ולדיור מוגן לגיל הזהב.
נס ציונה - כתבות נוספות בערוץ הנדל"ן:
במסגרת התוכנית, המתפרשת על פני שטח של 108 דונם, שונה ייעוד השטח מחקלאי למגורים, מסחר ומוסדות ציבור. היא כוללת, בין השאר, כבישים ודרכי גישה חדשים ומשלימה את תכנון שכנות "גבעת התור" שבשיפולי גבעת התור עד לכביש 412 - רחוב ויצמן.
תמהיל יחידות הדיור בשכונה כולל בנייה בצפיפות חצי רוויה, המשתלבת עם הטופוגרפיה המתונה שקיימת באזור, ומציגה מגוון מבני מגורים. בין היתר ייבנו 33 יחידות דיור צמודות קרקע, 170 יחידות דיור בבנייה סמי-רוויה (עד 5 קומות) ו-228 יחידות דיור בבניה רוויה (עד 13 קומות).
בנוסף, שטחים בהיקף של 1,400 מ"ר יוקצו למסחר ומתוכננים שטחי ציבור פתוחים, מרכז קניות חדש, מבני ציבור וחינוך. שטחי הציבור הפתוחים יתפרשו על פני שטח של 17 דונם והפארקים המתוכננים ישמשו ריאה ירוקה לשכונה ולעיר.
ברשות מקרקעי ישראל הבהירו היום כי "השכונה צפויה לחזק את נס ציונה ולהגדיל את מספר התושבים בכ-1,800 איש". בנצי ליברמן, מנהל רשות מקרקעי ישראל, הוסיף כי התוכנית מבטאת את המאמצים שמשקיעה הרשות בהגדלת היצע יחידות הדיור ברחבי הארץ.
יצוין כי בארסנל התוכניות של העיר נס ציונה קיימת תוכנית נוספת, גם היא בצפון העיר, לבניית 578 דירות. התוכנית הופקדה לפני כשנה, ובמסגרתה כ-250 יחידות דיור יהיו מיועדות לדיור מוגן. עוד כוללת התוכנית שטחי מסחר בהיקף של 2,000 מ"ר ושטחי תעסוקה בהיקף של 12 אלף מ"ר, והיא אמורה לכלול שימור מבנה שמירה מהשלטון הבריטי, לצד הקמת שטח פארק עירוני על כ-35 דונם.