בתוכנית הרדיו של אופירה אסייג ואיציק זוהר, המשודרת ברדיו תל אביב, דרום, חיפה וירושלים, רצו לשלוח חבילות לחיילים שנמצאים ברצועת עזה, הכוללות סיגריות וטבק, לאחר התערבות משרד הבריאות משלוח הסיגריות בוטל, ובמקומו הגיע כסף מזומן.
עוד סיפורים חמים – בפייסבוק שלנו
מדינת ישראל נגד העישון:
בימים האחרונים, עם ההתגייסות הרבה של האזרחים למשלוח אוכל, בגדים וחפצים הכרחיים שונים לחיילי צה"ל שנמצאים בחזית, הועברו גם משלוחי סיגריות. אתמול (ג') התארגנו אסייג וזוהר בתוכנית הרדיו שלהם יחד עם חברות מסחריות, ודיברו על כך בשידור, ובין היתר היו מעוניינים לשלוח לחיילים המשרתים בחזית גם טבק לגלגול סיגריות.
בעקבות הפרסום, האגודה למלחמה בסרטן פנתה למשרד הבריאות בבקשה לעצור את ההעברה, ולאחר ההתערבות של משרד הבריאות סוכם כי הטבק לא יועבר, ובמקומו יועבר סכום כסף ששווה לסך הטבק שרצו להעביר. בסך הכל, כשבעים חיילים קיבלו כ-200 שקל כל אחד. "המטרה הייתה לשמח את החיילים ולא לעשות פרסומת. הבנו את הטעות ותיקנו אותה", מסבירה אסייג.
"ישנה בעיה של אזרחים שתורמים סיגריות ומוצרי טבק לחיילים. מדובר במעשה לא מוסרי וגם לא חוקי", מסביר אלעד שפר מעמותת אוויר נקי נגד עישון", חוק הגבלת הפרסומת והשיווק של מוצרי טבק קובע שאדם לא יפיץ לצרכן מוצרי טבק ללא תמורה. באשר להיבט המוסרי - לא כל החיילים מעשנים.
"מדובר בזמנים שבהם החיילים לחוצים, הם מקבלים סיגריות בחינם, חלקם עלולים להתחיל לעשן. לא מדובר בדבר קטנוני. המלחמה תיגמר בקרוב, והחיילים שהתחילו לעשן - יתמכרו לעישון והעישון יישאר איתם. העישון הרי הורג יותר אנשים ממלחמות ופיגועים".
שפר מציע שבמקום סיגריות, אנשים יכולים לתרום מסטיקים עם ניקוטין לגמילה מעישון, על מנת שהחיילים המעשנים יקבלו את מנת הניקוטין שלהם. בחודש נובמבר האחרון הוחלט בצה"ל לבטל את הפקודה המורה על חלוקת סיגריות לחיילים בשעת לחימה, זאת במטרה לקדם אורח חיים בריא יותר.
עם זאת, ולמרות אישור שאר הגורמים לפרטי הסיפור - ממשרד הבריאות נמסר: "משרד הבריאות לא ימנע מעבר של חבילות סיגריות לחיילים בעזה. עם זאת, המשרד סבור שיש טעם לפגם לעשות פרסום על גב החיילים".