מאז האייפון הראשון נהיה טקס קבוע מדי שנה: השמועות רצות. אפל לא מאשרת ולא מכחישה. באירוע ההכרזה כמעט ואין הפתעות.
המעריצים כבר מתחילים תורים ארוכים לפני החנויות בעולם בשביל להיות הראשונים שיגעו בטלפון שהוא שילוב של טכנולוגיה טובה, עיצוב מוקפד ותופעה תרבותית של ממש. אז מה אנחנו יודעים (או חושבים שיודעים) על האייפון החדש, ומה היינו רוצים לראות בו?
השמועות הנוכחיות שלא משתנות מדברות על שני מכשירים: אחד בגודל 4.7 אינץ' (ובעובי 6.9 מ"מ), והשני בגודל 5.5 אינץ' (ובעובי 7.1 מ"מ) שזה כבר פאבלט. שני הגדלים הללו מאוד לא תואמים את הרוח של סטיב ג'ובס המנוח, שרצה מכשיר שיהיה נוח לתפעל ולהחזיק ביד אחת.
אבל דווקא העובדה שיהיו דקים יותר עשויים להפוך אותך לנוחים, והגודל הזה יאפשר להפעיל אפליקציות גם לרוחב. כך או כך, רוב החברות הגדולות והמתחרות העיקריות כמו סמסונג, HTC, וואווי, LG, סוני ואחרות - הולכות על מכשירים גדולים. אפל תצטרך כנראה ליישר קו בשביל לא לאבד לקוחות.
בשבועות האחרונים התפרסמו המון סרטונים של חיקויים שונים, ומכשירים שנבנו לפי ההדלפות. ככה, למשל, נראה המכשיר בעוד הדלפה שמי שפירסם אותה טוען שהיא אמיתית לחלוטין ושהוא מחזיק ביד את המכשיר האמיתי שנראה מחר.
אל תהיו נעולים על השם אייפון 6. בהחלט יתכן שלמכשירים יקראו "אייפון 6" אבל אופציה אחרת היא אייפון AIR, בהמשך להצמדת השם AIR למותגים של אפל כמו המקבוק והאייפד. ישנו דיבור גם על גירסת אבן ספיר, שתהפוך את המכשיר למוקשח ועמיד מאוד במכות ונפילות, אבל לאו דווקא על איטום למים - אפשרות שתהיה אולי פופולרית יותר.
האייפון יתמוך כמובן בדור הרביעי. ועל פי דיווחים אפילו במהירות של 150 מגהביט לשנייה, בהנחה שיהיו רשתות שיציעו מהרויות כאלה. מה אנחנו רוצים? שהתמונות ששולחים בווטסאפ לא יתקעו, ושאפליקציית פייסבוק פשוט תרוץ חלק. ואם האייפון יפתור את זה, הוא יכבוש מחדש את הקהל.
המצלמה כמובן תשתפר משמעותית. ככל שהופכים מכשירים לדקים יותר, קשה יותר להשקיע באופטיקה רצינית, אך אפל תמצא את הדרך להפוך את המצלמה לאיכותית וחזקה יותר. בין אם זה יהיה במערך עדשות משופר, חיישן גדול יותר פיזית או יותר מגהפיקסלים (שפחות חשובים, בסופו של דבר).
אפל תצטרך להציג פתרון לצילו בתנאי תאורה קשם על ידי פלאש מתקדם יותר, כפי שעשו חלק מהחברות, או הגדלת הרגישות לאור. השמועות מדברות גם על ייצוב אופטי, ואפל תצטרך להראות גם מיקוד מאוד מהיר - תכונה עיקרית בחדשים של סמסונג ושל LG.
וסלפי. עם הצמיחה של התופעה ושל המצלמות שמלוות אותה, אפל אולי גם תראה מצלמה קדמית משופרת שלא תבייש את המצלמות האחוריות של הדורות הקודמים. פלאש קדמי לתמונות סלפי במועדון חשוך? אולי הפעלה באמצעות מחוות פנים וידיים? זה כבר נשמע כמו חלום, אבל עד שלישי בערב, אין לדעת.
שמועות שרצות לפני כל אירוע של אפל חודשים האחרונים מדברות על שעון. ההכרזות על ה-iOs 8 חיזקו את השמועות הללו, שאומרות כי יהיהמדובר בשעון כושר עם מדידת צעדים ודופק (בדומה לאלה שמבוססים על אנדרואיד או טייזן של סמסונג), חיבור להתרעות והודעות מהאייפון, הפעלה קולית באמצעות סירי, וחיבור למוצרים בבית החכם דרך הרשת בבית.
שמועתו עדכניות יותר מדברות על הוספת שבב קירבה כלשה (NFC או טכנלוגיה נפרדת בלעדית של אפל) שתאפשר לו להפוך לארנק אלקטרוני. אם אתם אוסטרלי ששם שבב מתחת לעור, היא תאפשר לכם לתקשר עם הטלפון באמצעות השבב הזה. אולי גם לפתוח אותו בהנפת היד מול המכשיר. בלי הטירחה של להקיש סיסמה או לגעת עם האצבע. בכל מקרה, סורק טביעת האצבע יצטרך לעבור איזה שדרוג רציני שיאפשר לפתוח את הכשיר גםאם לא בדיוק נוגעים בזווית או בנקודה הנכונה.
האם תהיה טעינה אלחוטית, כפי שחברות אחרות מציעות, ולא רק בסמארטפונים? אפל תפתיע מאוד אם כן, ובמיוחד אם תצטרף לתקן של אחת החברות ולא תפתח טעינה אלחוטית משלה. אבל אם יקראו לזה אייפון Air, טעינה מהאוויר מאוד מתבקשת.
הצטרפו אליו בשלישי ב-19:50 בערב לעדכונים שוטפים בזמן אמת מההכרזה על האייפון החדש.