השקת כלי הטיס הבלתי המאויש תוצרת טהרן נערכה בהשתתפותו של סגן שר ההגנה, הגנרל אמיר חאתמי, שאמר לעיתונאים כי "הייצור של מל"טים המצוידים בטילים נגד מטוסים נעשה כדי לספק את הצרכים של הכוחות המזוינים".
לדבריו, המל"טים הללו מסוגלים להצטרף ליחידות הלוחמת של צבא איראן, והם עברו בהצלחה את שלבי המחקר ואת שלל
סוגי התמרונים והניסויים בשטח. הגנרל חאתמי הוסיף כי "כלי הטיס מסוגל להשמיד את כל סוגי המטוסים - מטוסי קרב, כלי טיס בלתי מאוישים ומסוקים".
ברשת האיראנית בשפה הערבית אל-עאלם סיכמו כי אחרי ההשקה גדל היקף המשימות של המל"טים, שנועדו בין השאר לאיסוף מודיעין,
פיקוח אווירי, קביעת יעדים במרחק של 100 ק"מ וגם לשימוש מבצעי בטילים נגד מטוסים.
לפני חודש הודיעו משמרות המהפכה של איראן שהפילו מל"ט ישראלי מעל המתקן הגרעיני בנתנז. בהודעה נאמר כי המזל"ט ניסה להתקרב למתקן העשרת האורניום. כמה ימים לאחר מכן הציגה רשת טלוויזיה איראנית תמונות ראשונות של המל"ט שהופל, וקצין בכיר במשמרות המהפכה, אמיר עלי חאג'י זאדה, טען כי הוא מסוג "הרמס" ומיוצר בישראל.
מנגד, מומחים ישראלים שראו את התמונות, אמרו: "חלקי המל"ט הן לא של מל"ט הרמס או כל מל"ט אחר של חברת אלביט".