פגע וברח עם סוס: הפך איש לנכה והתיק נסגר

תושב הצפון עבד לפני כשנה בסכנין, לפתע עבר ברחוב איש עם סוס - והאחרון בעט בעובד וגרם לכריתת חלק מהמעי שלו. הוא טוען שעדי ראייה זיהו את בעל הסוס, אבל המשטרה לא משקיעה בחיפושים - וכך הוא נותר בלי פיצוי

אחיה ראב"ד פורסם: 08.12.14, 13:26

תושב הצפון, שספג בעיטה מסוס, טוען כי המשטרה כלל אינה מנסה לאתר את בעליו של הסוס, אף שהפך נכה כתוצאה מהבעיטה. לדבריו, אף שעל פניו מדובר בתאונת "פגע וברח", שכן בעליו של הסוס ברח לאחר שזה בעט בו, הסעיף שרשמה המשטרה בתלונתו הוא "אי נקיטת אמצעי זהירות בחיה".

 

עוד חדשות ב-ynet:

'8 מטוסים תקפו בסוריה. היעד - טילים רוסיים'

אקדחים בעזה, לב בשמי ישראל. תמונות השנה

 

לדברי הפצוע ופרקליטתו, חוקרים פרטיים אמרו כי ניתן להגיע לזהותו של בעל הסוס, אולם הדבר כרוך בתשלום של עשרות אלפי שקלים.

 

מחר תמלא שנה לאירוע הבעיטה. עובדי חברה קבלנית שביצעו עבודת חפירה עבור חברת החשמל, עבדו אז בצד הרחוב הראשי בסכנין כאשר במקום עבר בחור שהוביל את סוסו בחבל. לפתע בעט הסוס בבטנו של אחד העובדים, תושב הצפון בן 54. "הרגשתי מכה חזקה בבטן התחתונה, והספקתי לראות את הפרסה האחורית ימנית של הסוס כשהיא פוגעת לי בבטן", סיפר.

 

זמן קצר לאחר הפגיעה פונה האיש לבית החולים, ושם התברר כי הוא סובל מפגיעה בבטנו. הוא נותח וחלק מהמעי הגס שלו נכרת. המוסד לביטוח הלאומי הכיר באירוע כתאונת עבודה וקבע לפצוע אחוזי נכות.

 

במקביל, הפצוע הגיש תלונה במשטרה והאירוע הוגדר "אי נקיטת אמצעי זהירות בחיה". אף שעדי ראייה שהיו במקום זיהו את בעל הסוס, הם חששו להעיד והתיק נסגר בתואנה ש"העבריין לא ידוע". לדברי פרקליטתו של הפצוע, עו"ד מירב אפרים, המשטרה כלל לא פעלה בניסיון לאתר את בעל הסוס.

 

עו"ד אפרים אמרה היום כי איתור בעליו של הסוס הוא הדרך היחידה שהפצוע יוכל לזכות בפיצויים המגיעים לו, מאחר שלא מדובר בתאונת דרכים כהגדרתה המשפטית. "הדרך היחידה של הנפגע לקבל פיצוי על הנזקים אשר נגרמו לו היא באמצעות איתור הפוגע והגשת תביעה נגדו. פנינו לחוקרים פרטיים והם אמרו כי באמצעות הנתונים שבידינו ניתן לאתר את

הבעלים, אך באופן פרטי הדבר יעלה עשרות אלפי שקלים. מצב שבו נפגע אמור להוציא משאבים כספיים על מנת לקבל מענה שאמור להינתן לו על-ידי משטרת ישראל, מקומם ואינו מתקבל על הדעת", אמרה.

 

מהמשטרה נמסר כי "נעשו פעולות חקירה שונות בניסיון לאתר את החשוד וכל פעולות החקירה מוצו". למרות ההודעה על סגירת התיק, במשטרה אומרים כי לא מדובר בסוף פסוק. "כמו בכל חקירה, לכשיתקבלו פרטים חדשים שישפכו אור, ננסה שוב להגיע לזהות החשוד".