בכך, סלע שחזר את הישג השיא שלו ממלבורן מלפני שש שנים. בסיום, אגב, הקהל הישראלי, שהגיע בהמוניו למגרש, שר את התקווה. הטניסאי הישראלי החזיר להם כשנופף בדגל ישראל וריגש אותם בחזרה.
סלע ניצח את המשחקון הראשון, רוסול התקשה לשמור על זה שלו, אבל השיג את הנקודה ומיד לאחר מכן העלה כבר את העוצמה בחבטות ההחזרה שלו. זה הספיק כדי לשבור את ההגשות של סלע ולעלות ל-1:2. הצ'כי המשיך ללחוץ ושמר בקלות על המשחקון הבא שלו, כשבזה החמישי הוא כבר הוליך 15:40, אך סלע התאושש וצימק ל-3:2. תוך כדי שמירות בחבטות ההגשה הבאות של כל אחד מהצדדים, המערכה הראשונה נכנסה לשובר שוויון, שבו הישראלי היה הרבה יותר חד וניצל שגיאות כפולות של יריבו כדי לנצח 6:7 (2).
המערכה השניה הייתה צמודה לכל אורכה, כאשר שני השחקנים שומרים על חמשת משחקוני ההגשה הראשונים שלהם. רוסול המשיך לנצל
את יתרון הגובה שלו ולהפציץ אייסים, בעוד סלע הלך על קיצור הנקודות והשיג ווינרים. דווקא ברגע הכי קריטי במערכה, סלע ביצע מספר טעויות לא מחויבות שעלו במשחקון ה-12. הצ'כי אמר תודה וניצח 5:7.
בעוד החום הרב ממשיך לתפס כלפי מעלה ומגבות הקרח הוצאו מהבוידעם, סלע ורוסול המשיכו בקרב ראש בראש הצמוד גם במערכה השלישית. רוסול התחיל לאבד את הראש בדיוק בזמן הנכון עבור סלע והתלונן על הקהל הישראלי, שעודד והפריע לו בין הנקודות. את סלע זה לא עניין והוא שבר במשחקון ה-11, שמר בקלות על הנקודה הבאה ולקח את המערכה עם 5:7.
גם את המערכה הרביעית סלע פתח נהדר. הוא המשיך ללחוץ על הגז, לגוון יותר במשחק שלו, להפגין ביטחון ואפילו ניסה לעלות לרשת, מה שעזר לו להשיג שבירה מוקדמת במשחקון החמישי (2:3). המומנטום של סלע נמשך, עם שבירות במשחקונים השביעי והתשיעי, כל הדרך ל-3:6 ענק וניצחון 1:3 במערכות תוך שלוש שעות ו-2 דקות. בעקבות הניצחון, סלע יזכה למענק כספי של 90 אלף דולר אוסטרלים ו-90 נקודות דירוג, שיעלו אותו בוודאות חזרה ל-100 הראשונים בעולם.
משחק הבכורה של יוני ארליך ב-2015 הסתיים בניצחון. ארליך וטריט הוואי הפיליפיני גברו 3:6, 6:7 (3), 3:6 את דוסון לובצ'יץ' ויאן הוסן לו בסיבוב הראשון
של טורניר הזוגות.
אלופת אוסטרליה לשעבר, מרטינה הינגיס, חזרה למגרשים במלבורן בגיל 35, כדי להשתתף בטורניר הזוגות ביחד עם פלביה פנטה האיטלקיה. השתיים צלחו את הסיבוב הסיבוב הראשון עם 6:7 (3), 3:6 על הצמד בלינדה בנצ'יץ' וקטרינה סינקובה.