המאמן, שנחשף לפרסום הבלעדי ב"ידיעות אחרונות" ו-ynet ספורט על החלפת הבעלים (אמיר כבירי) ומינוי הצוות הספרדי בראשות מנדיונדו, לבסוף נגרר לזה. בדיעבד הוא נשמע פגוע, הבהיר שבתחילה ניסו להכחיש זאת מולו ובכל מקרה אף אחד לא דיבר עימו בעניין.
"אין ספק שזה פוגע בכל המערכת, כשמדברים על זעזוע", סיפר כהן. "מדובר בנפשות עם משפחות לפרנס, הרגשתי את זה גם באימונים, זה טפטף יום אחר יום. זה לא צעד חיובי, צעד שפוגע במערכת. אין מה לעשות, עברתי את זה בלפחות שני מועדונים גדולים. צריך לשנס מתניים, דיברנו עם השחקנים ומקווה שלא ישפיע במסע ההיחלצות שלנו".
כהן לא עצר והמשיך: "איתי בכלל לא דיברו. ניסו להכחיש בהתחלה, מולי ומול השחקנים. זה גרם למבוכה במועדון, עכשיו חוזרים לליגה לנסות להתמקד במטרה שלנו, להישאר. לא מבין את כל הגורמים החיצוניים שעושים את זה, זה לא מקובל ולא מכובד. עם השמועות מסביב זה לא קל בכלל. לי זה לא מזיז, הגעתי להפועל מאהבה, רציתי לעזור ולא עניין אותי מה יקרה בשנה שלאחר מכן".
על המשחק מול חיפה, הוסיף: "מקווה שתהיה המשכיות. אנחנו נמצאים בתקופה עם הרבה סערות סביב המועדון. מקווה שנצא לדרך חדשה ונמשיך את מסע היחלצות עד לחוף מבטחים".
כהן עוד חושש מירידת ליגה. "לפני שנתיים חוויתי בבית"ר ירושלים את העניין של הצ'צ'נים. היינו ברביעייה הראשונה ואז מצאתי עצמי בקרב על הירידה, שבאר-שבע היתה מול נתניה ואנחנו נגד סכנין. לא לוקחים סיכונים, מנסים להטמיע את זה בשחקנים. הבעיה שלנו שבמשחקי החוץ שלנו יש הבדלים קיצוניים ביכולת".
מהמשחק מול הפועל חיפה יעדרו שי אבוטבול המוצהב ושגיב יחזקאל ששבר את ידו. עוד לפני מסיבת העיתונאים, הפועל השתתפה בצערו של בעלי הקבוצה בעבר, מוני הראל, בשל לכתו של אביו חיים שמוכר כאוהד שרוף של המועדון.