עוד חדשות בעולם:
סולטן ברוניי, חאג'י חסן אל-בולקיה, הוא אחד האנשים העשירים ביותר בעולם. יש לו 12 בנים ובנות משלוש מערכות נישואים, ובימים אלה הוא מחתן את בנו הצעיר ביותר, הנסיך עבד אל-מליכ בן ה-31. אירועי החתונה החלו ב-5 באפריל ונמשכים 11 יום, אבל בסוף השבוע הגיע השיא שלהם כשהמוני אורחים התכנסו בארמון המלך, ארמון המגורים הגדול ביותר בעולם, וחגגו עם הנסיך עבד אל-מליכ ועם בחירת לבו בת ה-22 (קחו אוויר): דאיאנדקו רעביאטול עדווייה בנגירן חאג' בולקיה.
האירוע היה נוצץ, ולא במקרה: פרט לרהיטים המוזהבים גם בני הזוג עצמם נישאו כשהם לבושים בחליפות זהב משובצות יהלומים. הכלה אף נשאה זר שהורכב מאבני חן נוצצות במקום מפרחים. היא ענדה כתר יהלומים עם שש אבני ברקת וענק יהלומים יקר ערך. חיילים חמושים במגנים וחניתות נתנו לחתונה מעמד ממלכתי. ארמון המלוכה שבו נערכה החתונה כולל 1,788 חדרים, ואפשר למצוא בו בין השאר חמש בריכות שחייה ו-257 חדרי שירותים.
בברוניי, פרוטקטורט בריטני קטנטן לשעבר, חיים כ-400 אלף איש, והיא נמצאת בין שתי מדינות מחוז מלזיות באי בורנאו. הכלכלה שלה מבוססת על ייצוא נפט
וגז, וההכנסה השנתית לנפש בה היא קרוב ל-50 אלף דולר. בשנה שעברה היא הפכה למדינה הראשונה במזרח אסיה שמאמצת את הדין הפלילי של השריעה האיסלאמית ברמה לאומית.
ברוניי היא מדינה שאינה מקיימת בחירות כלליות, אולם את הזעם הציבורי שעלול היה להתעורר בשל כך משככים המשכורות הגבוהות והפטורות ממס וכן הטבות כמו חינוך חינם ושירותי בריאות חינם.