הבורסה באחוזת בית בתל-אביב ננעלה היום (ב') בעליות שערים.
מדד תל אביב 25 עלה ב-0.50% ל- 1,689.34נקודות; מדד תל אביב 100 עלה ב-0.53% ל- 1,483.59נקודות; מדד הנדל"ן עלה ב-0.04% ל- 482.97 נקודות; מדד הבנקים עלה ב-0.02% ל- 1,343.31נקודות.
יום נוסף של עליות נרשם בבורסה של תל אביב כאשר מדד ת"א 25 הוביל את המגמה החיובית כשטיפס ב-0.5%. בסך הכל מדד ת"א 25 סיים יום 10 של עליות מתוך 11 ימי המסחר האחרונים ועלייה של יותר מ-15% מתחילת 2015; כיל בלטה בירידה של 2.1% אחרי הורדת המלצה ממיטב.
המסחר בוול סטריט מתנהל ביציבות - דאו ג'ונס ו-S&P 500 מוסיפים 0.1%, בעוד שנאסד"ק עולה ב-0.2%. באירופה המדדים המרכזיים נסחרים בעליות שערים בהובלת הבורסה של בריטניה שעולה ב-0.8%.
אמיר אדר, אנליסט בכיר במיטב דש ברוקראז', חותך את ההמלצה על כיל ומוריד את מחיר היעד מ-9.2 דולר ל-8.5 דולר: "מאז החלה כיל במהלך ההתייעלות כמעט בכל רבעון ישנה השפעה "חד פעמית", להערכתנו הימשכות המצב שבו החברה לא מסיימת את "תקופת הרעשים" שלה יוצרת מצב של גיבנת תמידית כזו או אחרת מול מתחרותיה.
"מספיק שנביט על אירועי השנה האחרונה בלבד: ששינסקי, שדה בריר, הרישום בחו"ל, השביתות במפעלים השונים, מהלכי התייעלות המביאים להפחתות/הפרשות. על כן למרות הפוטנציאל הגבוה אנו מפחיתים את המלצתנו מקנייה לתשואת יתר כאשר אנו תקווה כי רצף זה יסתיים בקרוב שכן אלו מאפילים על כל זרז להצפת ערך".