עוד בחדשות:
להציל את ישראל מעצמה. הילרי ואנחנו
לפני הקראת האישום: הרב פינטו חש ברע
את התביעה הגיש יונה לבית משפט השלום בירושלים באמצעות עו"ד עמיקם חרל"פ ועו"ד מיכאל אלנתן. בחודש מרס 2013, בעת שישב הקשיש על ספסל בגן ציבורי ברחוב פרידמן בפתח תקווה, הוא הבחין בשני נערים בני 15 קופצים על סככת הרשת.
בתביעה מצוין כי יונה חשש שהם ייפגעו ולכן פנה אליהם וביקש מהם לרדת. בתגובה, כך מצוין בתביעה, החל אחד הנערים להטיח בו מילים פוגעניות ולבסוף תקף אותו בעוצמה וגרם לו לחבלות קשות. כתוצאה מהתקיפה אושפז יונה לכמה שבועות, שבמהלכם נאלץ לעבור ניתוח ונזקק לשיקום פיזיולוגי ופסיכולוגי.
בתביעה נטען עוד כי הנער הנתבע היכה את התובע, תקף אותו ונטש אותו לאחר המעשה מבלי לסייע לו ומבלי לקרוא לעזרה רפואית. הנער התוקף נעצר שבועיים לאחר התקיפה והועמד לדין. הוא הודה במיוחס לו. עם זאת הוא לא הורשע עקב היותו קטין, אך הוטל עליו עונש.
בתביעה נטען עוד כי לפני התקיפה היה יונה אדם בריא, ובעקבות התקיפה נאלץ לעבור טיפולים ממושכים ואינו מסוגל ללכת ללא עזרה. בנוסף, הוא ממעט לצאת מביתו ונגרמה לו נכות.
"התובע החל לסבול מסיוטי לילה, הבזקים שבהם חווה מחדש את התקיפה, חרדה, הסתגרות בבית ועוד", צוין בתביעה, שאליה צורפה חוות דעת של "עמך", המרכז הישראלי לתמיכה נפשית וחברתית בניצולי שואה.