פעם נהגו לחשוב שעיר התמזה והביג בן היא יעד למשפחות עם ילדים או לצעירים שעושים את הצעד הראשון בעולם הגדול. מתברר שלא רק. לונדון היא גם לא רק תיאטרון או טלוויזיה משובחת, כפי שמצטטים תמיד את השיר הידוע של חוה אלברשטיין. בלונדון יש גם מוזיקה טובה, בתי קפה רומנטיים, ברים תוססים, מסעדות גורמה ואינספור אפשרויות לשופינג. בקיצור, יש בה את כל מה שדרוש כדי לעשות גוד טיים, בלי ליפול מהרגליים.
קל להתאהב בכל פעם מחדש בעירם של דיקנס ושייקספיר, וירג'יניה וולף ואגתה קריסטי. קל להתרגש ולהתפעל מהכיכרות, הרחובות והבניינים שהיוו תפאורה לרשימה ארוכה של סופרים, משוררים ומחזאים. שלא לדבר על עשרות המוזיקאים המופלאים שהעיר הזו הצמיחה, ושאחד מהגדולים שבהן, החיפושית סר פול מקרטני, חוזר להופיע בה ממש בקרוב. הנה כמה רעיונות וגם הצעה משתלמת במיוחד.
קניות או לא להיות
תגידו את האמת, כמה פעמים כבר הייתם באוקספורד סטריט? אז זהו, שהפעם לא. כי יש כל כך הרבה מה לקנות בלונדון בלי לדרוך ברחוב הנדוש, שפשוט חבל על הזמן. מנעלי ספורט, דרך השעון החדש של אפל ועד טי שרטס שקשה לעמוד בפניהן. DOVER STREET MARKET היא ספק חנות מותגים, ספק גלריה לכל מה שטרנדי וחם.
מכירים את UNIQLO? הרשת היפנית הזולה והאיכותית שמחזיקה מבחר נהדר של נעליים, בגדים, טי שרטס מדליקות לגברים, לנשים ולילדים. בלונדון יש לרשת מספר חנויות שווה להתעדכן במבצעים.
במרחק של כשעה נסיעה מלונדון, לכיוון אוקספורד, נמצא גן עדן של שופוהולים: BICESTER VILLAG. מדובר בכפר של חנויות אאוטלט של מותגי היוקרה הבינלאומיים כגון אלכסנדר מקווין, ברברי, קלווין קליין, דיור, פרנץ’ קונקשן. אפשר להגיע לשם במגוון סוגי תחבורה ציבורית. פרטים באתר.
לחובבי הענתיקות, מומלץ להגיע ל- ALFIES ANTIQUE MARKET ברחוב צ'רץ'. מלבד הבניין הייחודי של אלפי, מסתתרות למעלה מ-20 חנויות עתיקות ווינטג'. לסוחרי הרחוב יש עמוד ברשת החברתית פינטרסט, שם ניתן לראות את כל סוגי הרהיטים, האביזרים, הבגדים ושאר העתיקות שמיועדות למכירה. על גג הבניין תמצאו בית קפה קטן, רומנטי, ממנו נשקף נוף מרהיב.
האזור הכי איני היום בלונדון הוא אזור SHOREDITCH - שעמוס בבתי קפה, מסעדות, פאבים, מועדונים וכמובן – גם חנויות בוטיק. קבלו דוגמה: מתחשק לכם דרינק מול השקיעה, או ארוחת ערב רומנטית - BOUNDARY המקום בשבילכם. מלון בוטיק מקסים, שעל הגג שלו נמצא אחד הברים הכי מקסימים בלונדון. יש גם מסעדה מפתיעה עם מנות קלאסיות כמו קוויאר ובליני, וכמובן, שפע של פירות ים.
אוכל משובח אפשר למצוא גם בבראסרי הותיק והאלגנטי THE WOLSELEY שמציע הכל החל מארוחות בוקר ועד חדרי אוכל ואירוח פרטיים. ואיך אפשר בלי AFTERNOON TEA. מי אמר כריכוני מלפפונים ולא קיבל?
טונה סשימי פיצה. כן. הפיוז'ן חוגג בשני סניפיה של מסעדת KUROBUTA, שהוכתרה לאחרונה כמסעדה היפנית הטובה בלונדון, בזכות השף המפורסם שלה סקוט האלסוורת'.
ואי אפשר בלי קניות וטעימות בשוק האוכל הטרנדי של לונדון BOROUGH MARKET שמציע גם אירועים קולינריים מגוונים שמתחלפים מדי חודש.
לונדון משופעת בתערוכות, מוזיאונים וגלריות. אחת ההמלצות הכי חמות היום בלונדון היא SAATCH GALLERY שמציגה תערוכות מסקרנות של אמנות עכשווית.
מקום חם נוסף לאמנות מודרנית ועכשווית ולארכיטקטורה, שנחשבת פופולרית במיוחד היא SERPENTINE GALLERIES.מוזיאון ייחודי שלא רבים מכירים הוא ביתו של צ'ארלס דיקנס, שמציע פרט לסיורים מודרכים גם לגעת בחפציו האישיים של הסופר הקאנוני.
ואי אפשר בלי מוזיאון ויקטוריה ואלברט שמארח עד תחילת אוגוסט את התערוכה הסופר מדוברת של מעצב האופנה האגדי אלכסנדר מקווין. המוזיאון גם מציג תערוכה שנקראת What is Luxury .
מה דעתכם על קפיצה קטנה ללונדון בחג השבועות הקרוב כדי לראות חיפושית מזמרת?
לאל על יש הצעה שקשה מאד לסרב לה: חבילת נופש הכוללת טיסה, 4 לילות במלון וכרטיסים להופעה של פול מקרטני המתקיימת בלונדון ב-24.5. היופי בדיל הזה הוא שאתם לא צריכים להתאמץ: מישהו כבר מצא וארגן חדר במלון והכי חשוב – מקומות ישיבה מעולים בהופעה.