רצח מטווח אפס

דני גונן וחברו רצו ליהנות ממזג האוויר הקיצי במעיין הצלול ליד היישוב דולב . אך מחבל שארב להם בדרך סימן להם להאט ושאל "אם יש מים במעיין" . כאשר עצרו לשוחח עימו — הוא שלף אקדח, פתח באש ורצח את גונן . חוליית חמאס בגדה לקחה אחריות לפיגוע, אך בצבא מעריכים: מדובר ב"מפגע בודד"

יוסי יהושוע פורסם: 21.06.15, 11:16

יוסי יהושוע, מאיר תורג'מן, עקיבא נוביק, איתמר אייכנר ואליאור לוי

טרור בדרך למעיין: דני גונן, סטודנט להנדסת חשמל מלוד, נרצח ביום שישי אחר הצהריים במארב אכזרי שטמן לו מחבל ליד היישוב דולב.

גונן (25), שאהב בכל נפשו לטייל בארץ, נסע יחד עם חברו נתנאל למעיין עין בובין בשומרון. כאשר הגיעו למקום, נתקלו בפלסטינים רבים. היות שחששו לביטחונם, החליטו לפנות לאחור ולשוב על עקבותיהם.

מחקירה ראשונית עולה שמחבל, שארב להם על דרך העפר המובילה למעיין, סימן להם לעצור, ולפי מקורות צבאיים כנראה ביקש מהם סיוע. לאחר שעצרו לשוחח עימו שאל אותם "אם יש מים במעיין" כדי לוודא שהם יהודים. תוך כדי השיחה הוא שלף אקדח שהסתיר בשקית — וירה מטווח אפס בשמשה הקדמית של רכב הטויוטה של גונן לפחות 10 כדורים.

הרב שלום מרקוביץ', שאת בנו, קצין ביחידה מובחרת מדולב, הם אמורים היו לפגוש במעיין, גולל את האירועים. "הם התקשרו לבני והזהירו אותו: 'אל תבוא כי המקום לא סימפטי'", הוא סיפר. "3-2 דקות אחרי זה הם התקשרו אליו וצעקו לו 'ירו בנו ערבים!'" לאחר שבנו הקפיץ את כוחות הביטחון ורץ לסייע להם, הוא מצא את גונן שרוע על הקרקע לצד הרכב במצב אנוש עם פגיעות בפלג גופו העליון והחל לבצע בו החייאה. גונן פונה במסוק לבית־החולים תל־השומר — אך נפטר מפצעיו זמן קצר לאחר מכן (על הלוויית גונן — ראו משמאל). חברו נפצע קל.

כוחות מתוגברים של צה"ל, של שב"כ ושל משטרה ניהלו בסוף השבוע מצוד בכפרים הפלסטיניים הסמוכים לדולב במאמץ לאתר את המחבל. הסריקות נמשכו אתמול אל תוך הלילה וכללו פשיטות על בתים, הצבת מחסומים ותשאולים של פלסטינים.

ההערכה הראשונית היא שהמחבל ביצע את הפיגוע במתווה של "מפגע בודד" — ולא פעל בשליחות אף אחד מארגוני הטרור. אף שדובר רשמי של חמאס מיהר אחרי הפיגוע לשבח את הפעולה — הוא נמנע מלקחת אחריות. עם זאת, שעות ספורות אחרי זה, חוליה שטענה כי היא שייכת לזרוע הצבאית של חמאס בגדה בשם "חוליות מרוואן קוואסמה ועאמר אבו עיישה'' קיבלה על עצמה אחריות. בכרוז שפירסמה החוליה, הקרויה על שם המחבלים שחטפו ורצחו את שלושת הנערים הישראלים בגוש עציון לפני כשנה, נטען כי הפיגוע נעשה בתום מעקב ארוך על האזור ובוצע לרגל יום השנה להריגתם של קוואסמה ואבו עיישה.

במערכת הביטחון לא התקבלה התרעה מוקדמת על פיגוע. "אנו מנסים לאתר את היורה וגובים עוד עדויות. האקדח לא נמצא. הנהלים בגזרה קובעים שטיולים בנחל שם מתבצעים בתיאום עם הצבא בלבד", אמר אתמול קצין בכיר.

ראש הממשלה נתניהו הגיב לפיגוע והבהיר: "אסור שהשקט היחסי שמושג הודות לסיכולים רבים יטעה אותנו, הניסיונות לפגוע בנו נמשכים כל הזמן, ואנו נמשיך להילחם בהם בכל האמצעים שעומדים לרשותנו".

בסופי שבוע נוהגים ישראלים רבים לפקוד את המעיינות בשומרון וליהנות ממימיהם הצוננים. מחבלים פלסטינים ניצלו זאת ורצחו בעבר ישראלים באתרים אלו. לא במקרה ממליץ צה"ל לאזרחים לבצע תיאום ביטחוני עימו לאור קרבת המעיינות לכפרים פלסטיניים עוינים.

ABBAS MOMANI
Israeli forensic police inspect a car belonging to Israeli victims of a gun attack by a Palestinian man near the Dolev settlement, northwest of Ramallah in the Israeli-occupied West Bank, on June 19, 2015. A Palestinian opened fire on two Israeli men, killing one and wounding the other, according to the Israeli authorities, in what appeared to be yet another lone-wolf attack. AFP PHOTO / ABBAS MOMANI (ABBAS MOMANI)




Nasser Shiyoukhi
Israeli soldiers search the area where a Palestinian man shot two Israeli men near the Dolev settlement, northwest of West bank city of Ramallah, Friday, June 19, 2015. A lone gunman opened fire at a car killing an Israeli man and wounding another in what police said was a "terror attack." (AP Photo/Nasser Shiyoukhi) (Nasser Shiyoukhi)




אבי מועלם ynet
הלוויתו של דני גונן קרדיט אבי מועלם ynet (אבי מועלם ynet)





---------------------------------------------------
כוחות הביטחון עורכים מצוד בשומרון אחר מחבל שרצח ישראלי ליד רמאללה
---------------------------------------------------

---------------------------------------------------
10 כדורים לשמשה הקדמית. רכב הטויוטה עם כתמי הדם בזירת הפיגוע, שלשום | צילום: אי־אף־פי